Revolusjon i universell horisontal bearbeiding

De nye DMU 65 H monoBLOCK og DMC 65 H monoBLOCK kombinerer fleksibiliteten og ergonomien til 5-aksete universalmaskiner med produktiviteten og prosesspåliteligheten til horisontale maskineringssenter.

Under den årlige internutstillingen i Pfronten kunne DMG MORI presentere nye høydepunkt i horisontal prosessering gjennom DMU 65 H monoBLOCK og DMC 65 H monoBLOCK. Det unike horisontale gantry-konseptet er perfekt egnet for krevende applikasjoner som maskinering av strukturelle komponenter for luftfart.

Innen sprøyte- og formstøping drar brukerne nytte av muligheten til å behandle komponenter direkte med boring av dype hull opp til Ø 550 mm på en maskin. En stabil og termosymmetrisk konstruksjon, valgfrie lineære stasjoner og et modulært sett med spindler i MASTER-serien, samt det patenterte hjulmagasinet, gjør det mulig å lage et optimalt oppsett for krevende bruksområder.

Tar opptil tolv paletter

Selvavstivet maskinseng med 3-punkts støtte, omfattende kjølekonsept og dreibart fresebord montert på begge sider danner grunnlaget for permanent presis maskinering av komplekse arbeidsstykker. Konseptet med horisontal maskinering muliggjør optimal sponfraskilling og dermed en perfekt varmespredning for pålitelig produksjon.

Det horisontale maskineringskonseptet oppfyller kravene til krevende bransjer.

Verdenspremieren viser seg som et svært produktivt maskineringssenter med raske overspenningspunkter på opptil 100 m/min og en akselerasjon på 1 G. DMU 65 H monoBLOCK og DMC 65 H monoBLOCK har plass til opptil tolv paletter på Ø 630 x 700 mm og maksimalt 600 kg arbeidsstykker. Den ergonomiske utformingen av maskineringssentrene gir optimal tilgjengelighet og høy betjeningskomfort. Med palettveksler eller rundlagring kan senteret settes opp for nye oppdrag parallelt.

Revolvermagasin med opptil 543 verktøyspor

Det modulære systemet har speedMASTER spindler med hastigheter på opptil 20 000 rpm og en powerMASTER spindel med HSK-A100 grensesnitt og 288 Nm dreiemoment. Det gjør at DMU 65 H monoBLOCK og DMC 65 H monoBLOCK er svært godt egnet for å møte krav som kommer gjennom elektrifiseringen av drivlinjen. Et kjedemagasin med maksimalt 60 verktøyspor eller revolvermagasin med plass til opptil 543 verktøy gjør det mulig å tilfredsstille de fleste behov.

Under utstlinngen var maskinene utstyrt med CELOS kontroll. Både SIEMENS 840D og HEIDENHAIN TNC 640 er tilgjengelige.

– DMU 65 H monoBLOCK og DMC 65 H monoBLOCK også tilgjengelige som frese-dreie versjoner. Komponenter med opptil 1200 rpm kan behandles fullstendig. Ved å kombinere velprøvde komponenter med et svært innovativt nytt maskinkonsept og en rekke automatiseringsalternativer, har våre Pfronten-ingeniører lykkes i å sette en ny standard for horisontal 5-akseteknologi, sier Cornelius Nöß, adm. dir. i DECKEL MAHO Pfronten.

Fremtiden ligger i automatisert produksjon

DMG MORI mener fremtiden ligger i automatisert produksjon, derfor tilbyr de et bredt spekter av fleksible automatiseringsløsninger for de to horisontale maskineringssentrene. Serien varierer fra fleksibel PH-AGV 50 via lineær og rund palettlagring til den nye PH-cellen. De gjør at individuell automatisering tilpasses etter produksjonsområde og omfang av ordren.

Revolvermagasinet gir plass til opptil 543 verktøy.

Alle automatiseringsløsningene kan kobles til DMC 65 H monoBLOCK med dobbel palettveksler for korte nedetider, samt til DMU 65 H monoBLOCK, som imponerer med sin spesielt store arbeidsstykkediameter. På grunn av den horisontale behandlingen og derigjennom den gode sponfraskillingen, er disse maskineringssentrene spesielt egnet for produksjon med liten eller ingen betjening.

Toppbilde: DMG MORI 65H monoBLOCK DMC H 65 monoBLOCK og DMU 65 H monoBLOCK er basert på et iboende stivt og termosymmetrisk horisontalt gantry-konsept som gir optimal sponfraskilling.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen