Skal bygge plastgjenvinningsanlegg i Norge

Quantafuel opplyser at alt er klart til å bygge Norges første anlegg for gjenvinning av plast. Den nye fabrikken skal ligge i Kristiansund.

Det er flere medier som melder dette. Finansavisen skrev om saken først. Quantafuel skal investere 100 millioner kroner i den nye fabrikken, som skal ligge på Frei i Kristiansund. Meldingen kommer like etter at selskapet hadde kjøpt 49 prosent av aksjene i Replast, som også holder til på Frei.

Med dette oppkjøpet er planen å bygge et eget anlegg for kjemisk resirkulering av plast ved siden av Replast sitt eksisterende resirkuleringsanlegg.

Planen er at Quantafuel skal bruke sin kompetanse på kjemisk resirkulering, mens Replast skal ta det som går an å sortere mekanisk.

Quantafuels teknologi for kjemisk resirkulering er komplementær med mekaniske sorteringsløsninger og har kapasiteten til å behandle fraksjoner etter forbruker som til nå har vært vanskelig eller umulig å resirkulere. Ved å kombinere disse to teknologiene i ett produksjonsanlegg, vil Quantafuel sikre den mest effektive og høyest mulige resirkuleringsgraden og tilførsel og kontroll av råstoff til et nytt kjemisk gjenvinningsanlegg i Norge, skriver selskapet i en pressemelding.

Fabrikken i Kristiansund skal levere produkter til ny plastproduksjon til det tyske gigantselskapet BASF.

I pressemeldingen kommer det fram at Quantafuel og Replast har ambisjoner om å gradvis bygge ut en samlet prosesseringskapasitet på 20 000 til 30 000 tonn per år i Kristiansund, i løpet av de neste 18 månedene. Deretter skal denne modellen fra Kristiansund brukes til å rulle ut liknende løsninger andre steder i Skandinavia.

FØRSTE: Quantafuel skal bygge Norges første gjenvinningsanlegg for plast etter å ha kjøpt seg opp i det norske selskapet Replast i Kristiansund.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen