Skaper en global iskremgigant

Nestlé kunngjorde i dag inngåelsen av en avtale om å selge sin amerikanske iskremvirksomhet til Froneri. Selskapet er et joint venture fokusert på iskrem, eid av Nestlé og PAI Partners.

I 2016 fusjonerte Nestlés europeiske iskremvirksomhet og det PAI-eide selskapet R&R for å opprette Froneri – et av verdens største iskremselskaper.Transaksjonsverdien er på 4 milliarder dollar, tilsvarende 36,4 milliarder kroner.

Med en portefølje av ikoniske merker, unik kunnskap og fokus på iskrem, samt en smidig og innovativ ledelse, har Froneri raskt oppnådd vekst i topp- og bunnlinje og tatt markedsandeler. I 2018 omsatte selskapet for rundt 2,9 milliarder sveitserfranc, tilsvarende 27 milliarder kroner.

Froneri, som allerede har virksomhet i Europa, Latin-Amerika, Afrika og Asia-Stillehavet, vil nå få en sterk tilstedeværelse i USA, det største iskremmarkedet i verden. Ferske oppkjøp av TipTop i New Zealand og Nestlés iskremvirksomhet i Israel har også styrket Froneris globale fotavtrykk.

I 2018 solgte Nestlé iskrem i USA for 1,8 milliarder dollar. Med merkevarer som Häagen-Dazs, Drumstick og Outshine, får Froneri nå en solid posisjon innen viktige iskremkategorier, særlig i det øvre sjiktet hva gjelder kvalitet.

Ønsker global ledelse på iskrem

– Opprettelsen av Froneri har vært en fenomenal suksess sier Mark Schneider, konsernsjef i Nestlé. – Vi gjør nå denne virksomheten til vår globale strategiske partner på iskrem, og er overbevist om at Froneris forretningsmodell kan skaleres til å omfatte det amerikanske markedet. Med denne transaksjonen tar vi et viktig skritt mot vårt mål om å oppnå global ledelse på iskrem.

– Dette er nok en milepæl for Froneri på veien mot å bli verdens beste iskremselskap sier Ibrahim Najafi, adm. dir. i Froneri. – Vi er glade for å inkludere så populære amerikanske merkevarer i Froneri-familien. Oppkjøpet viser styrken i forholdet vårt til Nestlé. Dette partnerskapet, og videre støtte fra PAI Partners, er avgjørende for å sikre at vi fortsetter å levere innovative kvalitetsprodukter i alle markeder.

– Vi er glade for å inkludere Nestlés amerikanske iskremsvirksomhet i Froneri. Dette er en flott mulighet for videre vekst, og bygger videre på ekspertisen til verdens ledende rene iskremselskap, sier Frédéric Stévenin, Partner i PAI Partners

Transaksjonen forventes å avsluttes i første kvartal i 2020, etter gjennomføring av vanlige reguleringsgodkjenninger. Nestlé vil fortsette å styre de gjenværende iskremvirksomhetene i Kanada, Latin-Amerika og Asia.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen