Smart-kamera støtter produktveksling ved full produksjonshastighet

Den østerrikske automatiseringsspesialisten B&R har utviklet et smart-kamera, som sammenkobler ulike bildebehandlingsoppgaver, enkelt og i sanntid.

Vision system: B&R utvider sitt integrerte vision-system med et smart-kamera, som knytter sammen en rekke bildebehandlingsoppgaver, enkelt og i sanntid. Det muliggjør prosess-styrte behandlingskjeder, noe som bare med stor møye lar seg realisere med de smart-kameraer som i dag finnes på markedet. Hvis for eksempel ulike produktformer blir produsert samtidig på én maskin, kan smart-kameraet finne ut hvilken form det handler med bare en prøve – og dermed fastslå om alt er i orden med pakkingen.

Det gjør at en enkelt funksjon gir mye informasjon tilbake til forhåndslagrete funksjoner. Siden variablene for prosesstyringen blir sømløst integrert i produksjonen, kan beslutninger utledes i sanntid. Behandlingskjedene lar seg forlenge etter ønske.

Løser komplekse oppgaver på få minutter

Der applikasjonsleverandøren overfører de enkelte bildebehandlings-funksjonene i smart-kameraet virtuelt til en grafisk editor. Ekstra programmering er ikke nødvendig. På grunn av den fullstendige integrasjonen i B&R-systemet kan komplekse oppgaveinnstillinger forbindes med produksjonen og synkroniseres med produksjonsstyringen i løpet av få minutter. For eksempel for en plukkerobot som tar opp produkter og sorterer dem i esker.

Stort objektivutvalg

Smart-kameraet har en rekke hardware-opsjoner som Smart Sensor fra B&R, i tillegg til diverse integrerte objektiver eller et hus med standard C-Mount-gjenging. Andre opsjoner omfatter ulike integrerte lyssettinger, FPGA-bildebehandling samt bildesensorer fra 1,3–5,3 megapixler.

Bilde: Smart-kameraet knytter sammen en rekke bildebehandlingsoppgaver, enkelt og i sanntid.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen