Sodexo kutter all bruk av engangsplast

Avfall er en av verdens største miljøutfordringer. Gjennom Sodexos bærekraftplan, Better Tomorrow 2025, forplikter selskapet seg til å eliminere unødvendig avfall innen 2025.

Som en av Nordens største service- og matleverandører til universiteter, arbeidsplasser, sykehus og skoler ser selskapet at de har en unik mulighet til å gjøre en forskjell.

Dette skal Sodexo gjøre:

  • Slutte å bruke engangsplast i form av kopper, take-away-poser og rørepinner i 2019.
  • Slutte å bruke lokk og matemballasje av plast innen 2025.
  • Redusere bruken av plastsugerør i 2019 og eliminere unødvendig bruk. Samtidig jobber vi med å finne mer bærekraftige alternativer.
  • Bruke resirkulerbar plast.
  • Finne innovative metoder og produkter som reduserer eller utelukker bruk av engangsplast.
Disse boksene er laget av bagasse – et stoff laget av sukkerrør.

Sodexo vil fortsette å jobbe med leverandører for å finne bærekraftige alternativer til plastprodukter. I 2018 utviklet selskapet i samarbeid med Norengros en miljøvennlig løsning på engangsemballasje til salg av overskuddsmat i personalrestauranten hos DNB. Emballasjen er laget av bagasse – et stoff laget av sukkerrør og som kan kastes i matavfallet.

Tar ansvar

– Som en stor aktør i bransjen har vi et ansvar for å finne bærekraftige løsninger. Å fjerne engangsplast er et av tiltakene vi gjør. Forhåpentligvis vil vårt og andre aktørers initiativ føre til reduksjon av engangsplast og at mer bærekraftige alternativer utvikles, sier Per Liljedahl, miljø- og kvalitetsansvarlig for Sodexo i Norden.

Forpliktelsen til å redusere engangsplast er et av flere trinn i selskapets arbeid for å redusere miljøpåvirkningen. Sodexo søker kontinuerlig etter bærekraftige alternativer som resirkulerbare materialer, bioplast og organisk materiale for å eliminere bruken av materialer som er basert på fossile råvarer.

Les mer på www.sodexo.no

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen