Splitter gir økt ventilatorkapasitet under koronakrisen

Gaffeltruckprodusenten Combilift har trukket på sin ekspertise innen ingeniør- og programvaredesign for å utvikle Combi-Ventilate, en splitterenhet som gjør en ventilator til flere ventilasjonsstasjoner for å løse den nåværende Covid-19-nødsituasjonen.

Combilift, best kjent for sitt utvalg av plassbesparende gaffeltrucker og andre løsninger innen materialhåndtering, har designet en unik splitterenhet. Den kan ventilere to personer i gangen, mens medisinsk personell samtidig kan kontrollere hver pasient separat.

– Vi har tatt på oss dette ideelle arbeidet for å møte en av de utfordringene helsepersonell rundt om i verden møter under den globale krisen; mangel eller knapphet på ventilatorer, sier Martin McVicar, adm. dir. og medgründer av Combilift.

Hva er Combi-Ventilate?

Combi-Ventilate er en splitter enhet som gjør en ventilator til flere ventilasjonsstasjoner. Combi-Ventilate bruker standard rør og koblinger for enkel montering og dets individuelle pasientfiltre forhindrer krysskontaminering. Hver pasient har en dedikert skjerm som gjør det mulig for helsepersonell å overvåke vital informasjon individuelt. Dette inkluderer sanntidsverdier, data om pasientens historie og statistikk samt justerbare alarminnstillinger.

Standard komponenter gjør det enkelt å montere splitteren på alle typer venilatorer.

Oppsettet inkluderer tilbakeslagsventiler, HEPA-filtre, flowsensorer og automatisk reguleringsventil. Eventuelle avvik som oppstår oppdages og vil bare utløse den spesifikke pasientens alarm. Reguleringsventilene gjør at helsepersonellet kan kontrollere luftstrømmen til hver pasient elektronisk uten å måtte foreta manuelle justeringer.

Gjør verden til en bedre plass

Mange land og byer sliter med å få nok ventilatorer, og mange regjeringer og helsemyndigheter oppfordrer produsenter til å komme opp med en løsning, det samme gjorde HMS i Irland.

– Vi har laget Combi-Ventilate under samme etos og med samme mål som vi gjør med alle våre Combilift-produkter – som handler om å gjøre mer med mindre, sier McVicar.

– Medisinsk utstyr er ikke vår kjernevirksomhet, men å lage kritisk utstyr som holder folk trygge og i live har alltid vært vårt fokus. Dette prosjektet, drevet av vårt ønske om å hjelpe i disse vanskelige tider, speiler hva vår forskning og utvikling har gjort de siste 20 årene. Hvis vårt produkt kan redde liv, hvis vi kan gjøre en forskjell i disse vanskelige tider, så gjør vi verden til et bedre sted for alle.

I tillegg til det normale konseptet med å splitte en ventilator har Combi-Ventilate integrert overvåking og kontroller for hver pasient, slik at det gir personellet får en trygghet i bruk av systemet. Det vil være svært nyttig i utviklingsland som kanskje ikke har midler til å kjøpe inn mange ventilatorer. Splitting av ventilator er nå en levedyktig løsning.

Ser løsninger, skaper innovasjon

Combilift-sjefen mener det ikke er nødvendig å vite alt om hvordan produktet fungerer for å drive innovasjon. Det handler som å identifiserer problem og å se løsningene. I stedet for å utvikle en ny type ventilatorer analyserte Combilift hva som virkelig krevdes, noe selskapet normalt gjør i sine forretningsmodeller.

– Når vi utvikler utstyr, lytter vi nøye til kundene våre for å perfeksjonere og forbedre produktet. Denne tilnærmingen i vårt samarbeid med HSE er det som virkelig har fått oss dit vi er i dag. Dette er veldig mye designet som en applikasjon som kan legges til ethvert merke av ventilator. Det koster en brøkdel av en standard ventilator og kan installeres veldig enkelt i et intensivenhetsmiljø, sier McVicar.

Combilift er best kjent for gaffeltrucker og andre innovative logistikkløsninger – som Straddle Carrier.

– Combilift har hatt stor suksess over hele verden fordi deres første prioritet er å finne løsninger. Derfor bør det ikke være noen overraskelse å se dem stå frem i vår nasjonale og globale innsats for å beseire COVID-19, sier Irlands næringsminister Heather Humphreys. – Deres kjennetegn som selskap er innovasjon og tilpasningsevne, og denne splitterenheten er bevis på dette. Jeg vil gjerne berømme dem på deres fantastiske prestasjon og ønske dem hver suksess som de bringer produktet til markedet, sier Humphreys.

Fjerner et fryktelig dilemma

– Combi-Ventilate er et trygt og pålitelig feste for ventilatorer for bruk i en intensivinnstilling i det uønskede scenariet der du har en ventilator for flere pasienter, sier Dr Michael Power, National Clinical Lead, Critical Care Programme, National Clinical Programmes ved HSE.

HSE (Health Service Executive) er en irsk statlig organisasjon med ansvar for å levere helse- og omsorgstjenester til Irlands innbyggere.

Leger, blant annet i Italia, har vært nødt til å velge hvilke korona-pasienter som skal få bruke ventilatoren og hvilke som ikke får. Dr. Power sier at innovasjonen fra Combilift vil eliminere det forferdelige dilemmaet.

– Combi-Ventilate er trygg og pålitelig. Det er en konstruksjon som leverer korrekt volum luft til hver pasient og faktisk leverer de nødvendige mengder luft til hver pasient trygt og pålitelig.

På koronasikker avstand under lanseringen av Combi-Ventilate omkranser næringsminister Heather Humphreys (t.v.) og Combilift-ingeniør Antonio Patacho gründerne Robert Moffett (nå teknisk direktør) og Martin McVicar.

Prosjektet er et eksempel på et samarbeid mellom ingeniørfaget og industrien og hms-direktøren. Combi-Ventilate ble utviklet av et team av mekatronikk- og programvareingeniører innen 5 uker med en enhet som for tiden gjennomgår laboratorietester med Ger Curley, professor i anestesi og akuttmedisin ved Royal College of Surgeons i Beaumont hospital.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen