Store besparelser med riktig trykkluft

Tyske Fürst har modernisert trykkluftforsyningen. Med Sigma Air Manager 4.0 fra Kaeser kan emballasjeprodusenten redusere energikostnadene med 200 000 kroner i året.

Fürst produserer emballasje til næringsmiddelindustrien ved hjelp av sprøytestøping. I forbindelse med sertifisering i henhold til ISO 50001 ble også trykkluftforsyningen modernisert. Med Sigma Air Manager 4.0 (SAM 4.0) og en ny kompressor som var tilpasset trykkluftbehovet, ble forsyningen mer effektiv. Montering av trykkholdesystemer og nye tørkere sikrer trykkluftkvaliteten, og bedriften er nå godt forberedt på Industri 4.0.

Nadja Fürst er fjerde generasjon som nå står klar til å overta driften av familieforetaket. – For oss har kvalitet høyeste prioritet. Dessuten er bærekraft også særdeles viktig, sier Fürst som er ansvarlig for kvalitetssikring i bedriften.

– Ikke bare når det gjelder produktene våre, men også i produksjonsprosessen. Så når vi sørger for at våre beholdere er tykke, tåler oppvaskmaskin og kan brukes på nytt og dermed kan ha lengst mulig levetid, sørger vi også for ressurssparing i produksjonsprosessen.

Trykkluft som hoveddriftsform

Fürst bruker trykkluft overalt i produksjonen. Fra materialtransport til renblåsing og når de ferdige produktene skal tas av. Den brukes til vakuum også. Som hoveddriftsform utgjør den en stor post i regnskapet. Med kontinuerlig finjustering av energioptimal drift og muligheten til forebyggende, behovsrettet vedlikehold sørger det nye systemet for meget lave livssykluskostnader.

SAM 4.0 er et energieffektivt, sikkert og smart styresystem for trykkluft. Sentralisert overvåking av trykkluftanlegget og permanent energistyring skjer i Kaeser Data Center der prosessdata fra trykkluftsystemet overføres i sanntid. Kontinuerlige analyser blir utført ved hjelp av spesielle algoritmer og sikrer anleggets effektivitet gjennom hele livssyklusen.

Plastemballasje til vingummibjørner, kjeks eller mekaniske komponenter – Fürst bruker trykkluft overalt i produksjonen. (Foto: Fürst)

Løsningen fra Kaeser regulerer, styrer og registrerer ikke bare parametere som kompressorens driftsmønster og lastsykluser, men også samtlige faktorer som påvirker trykkluftanlegget. Den genererte trykkluftmengden tilpasses nøyaktig etter det aktuelle driftsbehovet. Systemet optimerer trykkvaliteten og justerer matekapasiteten på kompressorstasjonen automatisk til varierende trykkforbruk.

Styringen gir også mulighet for fjerndiagnose. Det betyr at operatøren kan sende dataene kontinuerlig til et Machine Operation Center hos produsenten der de overvåkes. Den overordnede styringen analyserer den aktuelle situasjonen og sender eventuelt en melding til serviceteamet, direkte til montøren på stedet eller til det sentrale datasenteret.

Reduserte energikostnader med varmegjenvinning

Tiltakene som er gjennomført gir en strømbesparelse på rundt 140 000 kroner i året. Med den nye trykkluftstasjonen har Fürst nå muligheten til å utnytte varmegjenvinning. Med spillvarmen fra kompressorene som oppstår under trykkluftgenereringen kan kontorlokalet varmes opp, noe som sparer fyringsolje. Dette fører til en ytterligere energikostnadsbesparelse på over 50 000 kroner per år.

Fürst har installert en Kaeser ASD 60 T skruekompressorer  med energibesparende direktedrift som er tilpasset trykkluftbehovet i produksjonen. (Foto: Kaeser)

Den overordnede styringen er i tillegg designet for potensiell vekst ved trykkluftstasjonen. En enkel programvareoppgradering gjør det mulig med utvidelse uten ekstra investeringer i ny maskinvare. Slik kan nye komponenter kobles til den overordnede styringen SAM 4.0 via det Ethernet-baserte Kaeser Sigma Network og integreres i konsepter og i forbindelse med Industri 4.0.

Nadja Fürst er svært fornøyd med det nye anlegget og er allerede meget spent på den videre utviklingen. – Det er til syvende og sist vi som bestemmer hvordan vi håndterer et produkt og dermed hvordan vi omgås ressursene som vi har til rådighet. Om vi kaster produkter eller bruker dem på nytt, hvordan vi fremstiller produkter og omgås ressursene. Bærekraft begynner i hodet, sier Fürst.

Mer informasjon på https://no.kaeser.com

Toppbilde: Bærekraftig og innovativ teknologi: Med SAM 4.0 styres trykkluftanlegget via den overordnede styringen. (Foto: Kaeser)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen