Større sikkerhet ved automasjonsplanlegging

På CoLab, det nye applikasjonssenteret på Schunk-anlegget i Brackenheim-Hausen, kan kundene nå teste sine automatiseringsløsninger realistisk på et område på 800 kvadratmeter, og få dem validert av Schunk-ekspertene. Fokuset er spesielt på ny teknologi og nye bruksområder.

Mulighetene for automatisering er mangfoldige og ny teknologi utvider hele tiden spekteret. Usikkerhet er en barriere som ofte hindrer bedrifter i å implementere automatiserte prosesser – selv om det er store potensialer. Er den planlagte cobot-applikasjonen mulig? Kan jeg håndtere arbeidsstykket mitt optimalt med den valgte gripeløsningen? Er ønsket syklustid nådd?

Nytt applikasjonssentrum

For å svare mer spesifikt på disse spørsmålene utvider Schunk sitt tjenesteutvalg med et nytt applikasjonssenter. CoLab tilbyr kundene å samarbeide med Schunk-applikasjonsingeniørene for å utvikle den rette løsningen for sine bruksområder. På anlegget er det satt av mindre områder for hhv. lett konstruksjon, industrielle roboter og eksperimentelle strukturer. Tolv industriroboter og cobots bidrar til å løse spesifikke problemer.

– Hos CoLab støtter vi våre kunder med raskt og enkelt å utvikle en passende løsning for deres anvendelse ved hjelp av den brede Schunk-porteføljen. Gjennom vår validering kan vi ta hensyn til spesielle krav og svare på spørsmål på en målrettet måte, forklarer Dr.-Ing. Fabian Ballier, teamleder ved CoLab.

For CoLabs teamleder Dr. Ing.Fabian Ballier (t.v.) og kollegene hans, er fokuset på ny teknologi og nye bruksområder. For eksempel støtter de utformingen av de nye Schunk Adheso-griperne og tilbyr et testmiljø for bruk av magnetiske gripere.

Fokuset er på bruksområder knyttet til de nye Schunk-teknologiene. Teamleder Ballier og kollegene hans støtter anvendelsen av de nye Schunk Adheso-griperne og tilbyr et testmiljø med bruk av magnetiske gripere. Programmene er for det meste i forbindelse med lette roboter, men integreringen av konvensjonelle industrielle roboter fra forskjellige produsenter er også fullt mulig.

CoLab gir Schunk muligheten til å utvikle nye bruksområder sammen med sine kunder. Her kan brukerne få samle erfaring med bruk av ny teknologi, og de kan teste løsningen i alle bauer og kanter på forhånd. Da er de overbeviste om dette funger før de implementerer løsningen i sin egen bedrift.

– I tillegg til personlige besøk er det også mulig med digitale møter eller webinarer. Hvis du vil validere automatiseringsløsningen på forhånd, kan du kontakte en Schunk-rådgiver innen salg og produktsalg, sier Ballier.

Toppbilde: Tolv industriroboter og co-bots støtter allerede utviklingen av betongautomasjonsløsninger ved CoLab applikasjonssenter.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen