Tysk storkonsern kjøper trondheimsbedrift

Det tyske konsernet K.D. Feddersen Gruppen kjøper Protec Scandinavia AS i Trondheim. Det gir muligheter for økt vekst i de nordiske landene.

Det er K.D. Feddersen Norden AS som nå kjøper Protec Scandinavia Sweden AB, og majoriteten av Protec Scandinavia AS fra Pemel Holding AS. Protec-selskapene vil fortsette å operere med samme navn og ledelse inntil videre, men det svenske selskapet flyttes fra Lerum til K.D. Feddersens lokaler i Värnamo.

– Oppkjøpet vil gi oss finansielle muskler, samtidig som vi får tilgang til Feddersen Gruppens tekniske plastråvarer, og et sterkt team i det svenske markedet sier daglig leder i Protec-selskapene, Per Skjevik.

– Med Protecs posisjon i det norske markedet, ser vi gode muligheter til å tilby markedet våre polyamider og kursing rundt plast sier Torbjörn Egerhag, direktør for K.D. Feddersen Norden AB.

Skal ansette flere

Protec Scandinavia AS ble av Skjevik etablert 2017, som en maskin- og løsningsleverandør til norske plastproduserende bedrifter. Porteføljen med tunge agenturer, inneholder blant annet velkjente navn som Erema, Krauss Maffei, Piovan, Rapid Granulator, Weima, MB Conveyors, Frigosystem, Inoex, Nordson og AZO.

Daglig leder Per Skjelvik ser vekstmuligheter med K.D. Feddersen Gruppen på eiersiden. (Foto: Protec)

For å kunne fortsette å vokse i samme takt, ble Protec Scandinavia Sweden AB etablert i januar 2020. Transaksjonen gir vekstmuligheter. Ved kontoret i Trondheim ansettes det nå både på salg, administrasjon og service.

– Selskapene utfyller hverandre meget godt, og vil få en unik portefølje og sammensetning. I samarbeid med K.D. Feddersens finansieringsselskap kommer vi nå også tilby leie, leiekjøp og andre finansieringsmuligheter på maskiner og utstyr, noe mange kunder har etterspurt, sier Skjevik.

K.D. Feddersen Gruppen skal sammen med Protec i Norge og Sverige bli Skandinavias største kombinerte bransjeleverandør på maskiner, utstyr og råvarer. Samlet omsetning anslås til 350 millioner kroner og selskapet har 30 ansatte fordelt over de tre lokasjonene i Värnamo, Trondheim og Helsingfors. K.D. Feddersen Gruppen har alene rundt 1100 ansatte i flere land rundt om i verden,

Protec-selskapene vil fortsette å operere med samme navn og ledelse inntil videre, men det svenske selskapet flyttes fra Lerum til K.D Feddersens lokaler i Värnamo.

Toppbilde: Ekstrudere for plastgjenvinning fra Krauss Maffei er en del av porteføljen.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen