Verktøy for harde dreiejobber

Sandvik Coromant har lansert to nye kvaliteter, CB7125 og CB7135. Kvalitetene kompletterer selskapets sortiment innen dreiing av harde komponenter ved å supplere de eksisterende kvalitetene CB7105 og CB7115.

De nyeste Sandvik Coromant-kvalitetene gjør det mulig å utføre middels vanskelige til vanskelige avbrutte kutt og fjerne det herdete laget (kuttedybde inntil 2 mm) på settherdete og induksjonsherdete stålkomponenter, en vanlig arbeidsoppgave innenfor bilindustrien. CB7125 og CB7135 kan gi lengre verktøylevetid, gode nivåer for overflatefinish og konstante dimensjonstoleranser.

– Dette er gunstig for alle som dreier transmisjonskomponenter og andre harde komponenter, forklarer Torbjörn Ågren, produktsjef for generell dreiing ved Sandvik Coromant.

– Ikke minst fordi en økning når det gjelder hurtighet, sikrere kantlinjer og konstant verktøylevetid betyr lavere kostnader per komponent. Dette gjelder særlig når du satser på enkeltkutt, det vil si bare ett kutt med større spontykkelse og høy hastighet.

Høy bruddmotstand

Kvalitetene er optimert for dreiing av stålmaterialer med en hardhet på 58-62 HRC. CB7125 er konstruert for middels vanskelige avbrutte kutt og er utstyrt med et nytt PVD-belegg med forbedret slite- og bruddmotstand, noe som sikrer lengre verktøylevetid. Denne kvaliteten, som inneholder medium CBN-innhold, er perfekt for dreiing av kilespor og aksler med skrå oljehull eller lommer. Andre bruksområder omfatter plandreiing av tannhjul, hard til myk dreiing av kronhjul og fjerning av herdete lag.

Med kvalitetene CB7125 og CB7135 kompletterer Sandvik Coromant sortimentet for avbrutt dreiing av harde komponenter.

CB7135 er nøyaktig tilpasset effektiv langsgående dreiing av tannhjul og aksler med uskrådde kilespor eller lommer, og dessuten komponenter med CV-ledd, slik som innvendig/utvendig lagerring og kulebane. Det høye innholdet av CBN gir kvaliteten høy bruddmotstand og forutsigbare maskineringsresultater.

Komplett løsning

De nye kvalitetene er tilgjengelige for verktøysystemene T-Max P, CoroTurn 107 og CoroTurn TR og leveres både i positive og negative grunnformer, med forskjellig kantpreparering. Kuttedataanbefalinger for CB7125 omfatter en skjærehastighet på 100-200 m/min og en matehastighet på 0,05-0,45 mm/r. Når det gjelder CB7135 bør man kunne oppnå en skjærehastighet på 80-160 m/min og en matehastighet på 0,05-0,4 mm/r. avhengig av det spesifikke bruksområdet.

Med lanseringen av CB7125 og CB7135 kan Sandvik Coromant nå tilby en komplett løsning for dreiing av harde komponenter, og i tillegg tilbys de eksisterende og supplerende kvalitetene CB7105 og CB7115, som egner seg for kontinuerlige og kontinuerlige til lett avbrutte skjærejobber.

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com/no

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen