Case fikk igjen Årets traktor

Agroteknikk 2018: Case IH Maxxum 145 ActiveDrive 8 ble på landbruksmessen Eima i Bologna i november kåret til ”Tractor of the Year”. Spesielt imponerende var den nye transmisjonen med dobbeltclutching.

Årets traktor kåres ut fra motoren og transmisjonens egenskaper, hydraulikk, komfort, innovative løsninger, ekstrautstyr og desgin. De nominerte var Zetor Forterra HSX 140, McCormick X7.690 P6-Drive og Case IH Maxxum 145 Active Drive. To traktorer med semi-automatisk og en med mekanisk powershift (Zetor).

God drivstofføkonomi

PÅ Agroteknikk kunne A-K maskiner vise frem et trofe fra landbruksmessen i Italia. Det var Case IH Maxxum 145 som stakk av med den gjeve prisen – Tractor of the Year. Traktoren har fått mye skryt for sin nye transmisjon 24×24 semi-powershift med dobbeltclutch.

– Når du kjører i 2. gir ligger både 1. og 3. gir klart. Føreren merker ikke en gang at traktoren skifter gir, sier Morten Smedsrud, produktsjef Case IH i A-K maskiner AS.

Tractor of the Year: Case IH Maxxum 145 Activedrive 8 stakk av med den gjeveste prisen på Eima 2018. (Foto: Eirik Iveland)

Juryen sa blant annet at årets vinner er en high-tech traktor, med god komfort og en kraftig motor. Den store grunnen til at Case er vinneren, er den nye transmisjonen ActiveDrive 8.

– Ofte snakker vi om hvor mange hestekrefter en traktor har, men man sier ikke så mye om hvor mye som går tapt. Den nye transmisjonen sørger for at det kommer mye effekt ut på hjulene. Og det gir god drivstofføkonomi, sier han.

Traktoren har en 4,5 liter Common Rail motor som yter 145 hk ved 220 o/min. Den har er produsert i Østerrike og har en løftekapasitet på 7864 kg. Case IH Maxxum 145 vant også prisen for beste design.

– Denne traktoren har godt førermiljø og god betjening. Og den har god vektoverføring, sier Smedsrud.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen