Førstehjelp der du er

Når du arbeider på en gård kan det ta lang tid før du får hjelp hvis uhellet er ute. Da er det viktig å ha førstehjelpsutstyr i nærheten. Eiksenteret tilbyr utstyr fra First Aid Nordic som passer i alle situasjoner.

– Det kan være både farlig og ensomt å være bonde. Når du er ute i traktor eller rundt på gården er det lurt å ha med seg grunnleggende førstehjelpsutstyr. En førstehjelpssekk inneholder alt du trenger av utstyr for alle årstider. Her har du utstyr for å stoppe blødninger, rense sår, håndtere bruddskader eller nøytralisere syreskader. I tillegg har den redningsfolie for å redusere nedkjøling og en oppbevaringspose for avkappede fingre eller tær, noe som dessverre er svært aktuelt for deg som er bonde, forklarer Jan Palm i First Aid Nordic.

Gjennom Eiksenteret leverer de utstyr som kan være livsviktig hvis uhellet først er ute.

– Har du et verksted er det lurt med et fastmontert skap med utstyr for å nøytralisere syrer og baser, samt en saltvannsoppløsning. I skapet er det også utstyr for å behandle brannskader, rense sår og annen enkel førstehjelp. Det bør henge et naturlig sted der skadene kan inntreffe.

Det er lurt å ha et fastmontert skap på verkstedet. Dermed kan du utføre annen enkel førstehjelp der skaden oppstår. Foto: Lars Ovlien.

Både sekken og skapet må være et sted der det er varmt, slik at væsker ikke fryser. Sekken er enkel å ta med seg ut og inn.

– Vi har også andre praktiske produkter som vi har fått svært gode tilbakemeldinger på fra bønder. Et av disse er en sårrensespray som passer i lomma. Når du driver med hendene er det fort gjort å få småsår og rifter, og denne sprayen renser og steriliserer sårene, så slipper du å finne en vask og skrubbe deg. Bruker du vinkelsliper kan du være uheldig å få små metallbiter i øyet, og da har vi faktisk en liten magnet som er beregnet på å få de ut, slik at du ikke gnir deg i øyet og får rifter som kan føre til mer alvorlige skader, forklarer Palm.

Det er alltid bedre å være føre var. Stikk innom Eiksenteret hvis du har spørsmål om førstehjelpsutstyr. Vi kan hjelpe deg slik at du kan hjelpe deg selv.

Toppbilde: En førstehjelpsekk er enkel å ta med seg inn i traktoren eller rundt på gården. Den inneholder alt du trenger av utstyr for alle årstider. Foto: Lars Ovlien.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen