God betjening med multifunksjons armlene

Agtoteknikk 2018: Med ergonomisk utformet armlene og Variotronic ISOBUS redskapsstyring kan traktorføreren enkelt sørge for at jobben blir gjort godt og effektivt.

Fendts VarioGuide automatiske sporfølging kan du få opp ti10 % bedret arealdekning, avhengig av arbeidsbredde. Systemet som Eikmaskin viste på messen er basert på isobus og kan integreres i alle de viktigste maskinene, med samme betjeningsfilosofi i traktorer, skurtreskere og finsnittere.

Med Fendt VarioGuide Kontur Assistent kan føreren opprette to nye typer kjørelinjer. Kjørelinje 1 kan spille inn opptil 20 segmenter for å lage en autostyringslinje rundt hele åkeren. Systemet vil velge neste linje automatisk når man kommer til enden av det sporet man kjører, avhengig av hvilken vei føreren svinger traktorer. Kjørelinje 2 registrerer og lagrer hele kjøremønsteret for åkeren.

GPS-styring

Traktorføreren må snu traktoren manuelt og aktivere neste linje – så går traktoren av seg selv og gjør de oppgaver den er programmert for. Man unngår å dobbeltbehandle åkeren slik at du  får riktig dosering med kalk eller sprøytemiddel. Arbeidet traktoren gjør sendes til bondens datamaskin, slik at alle oppgaver dokumenteres.

I tillegg til de amerikanske GPS-satellittene, kan VarioGuide, som betjenes med Varioterminalen, også benytte det russiske GLONASS satellittsystemet. I tillegg er VarioGuide også klar til bruk sammen med det planlagte europeiske Galileo-systemet. Parallell bruk av flere systemer garanterer at det automatiske sporfølgingssystemet er meget pålitelig.

Traktorføreren kan velge å bruke touchskjermen eller å navigere ved hjelp av knapper,

Eikmaskin må si seg godt fornøyd med årets Agroteknikk-messe. De endte på nærmere 100 solgte traktorer, i tillegg til en stort antall redskap, skurtreskere og andre maskiner. Salget fordelte seg jevnt på de tre merkene Fendt, Massey Ferguson og Valtra.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen