MF 1700 M kommer frem over alt

MF 1700 M-serien er helt ny, og er en kompaktserie som er ment for veivedlikehold og trange steder i parker, gangveier og vedlikehold i borettslag. Det er en liten traktorserie som kommer frem der det ikke er så mye plass, men allikevel en profesjonell serie som er godt utstyrt og som har et profesjonelt godt førermiljø.

– Dette er traktorer som kommer frem der store traktorer sliter; du kan kjøre over en liten bru, sier en entusiastisk produktsjef i Eikmaskin, Ole Jakob Rustad, når han skal vise frem MF 1700 M-serien.

Dette er en traktor med tresylindret dieselmotor, som yter fra 40–67 hk. MF 1750 M er en typisk parktraktor med hydrostatisk transmisjon og førerhus, mens MF 1755 M er en typisk jordbrukstraktor med mekanisk transmisjon og kløtsjfritt vendegir.

– Alle modellene leveres med førerhus, mens den største modellen også kan leveres uten førerhus på varianten med mekanisk transmisjon, forklarer Rustad .

Traktorene er utstyrt med profesjonelt førerhus med et godt førermiljø. De har varmeapparat og aircondition som standard, LED arbeidslys foran og bak, varmetråder i bakruta og klimaanlegg som holder vinduene duggfrie.

– Varmeapparatet varmer godt, og har ingen problemer med å holde hytta varm på dager med –20 °C, sier Rustad.

Behagelig traktor å kjøre

Det er tre girgrupper; skilpadde, hare og snegle, og dette velger du ved å benytte spaken på siden av førersetet. Cruisecontroll kan justeres med spak og pedal; løfter vi spaken opp øker hastigheter, tar vi den ned senkes hastigheten.

– Kommunalversjonen har hydrostatisk transmisjon. Det betyr at du kan kjøre med kjørepedal hvor du justerer hastigheten forover eller bakover. Kjøreretningen velger du med spaken på siden av rattet. Det er en veldig enkel og behagelig traktor å kjøre, sier Rustad.

Traktoren har god pumpekapasitet, og godt utvalg av ventiler som standard. Det er to ventiler bak med fire hurtigkoplinger til sammen, og det samme foran. Uttaket foran er på høyre side av hytta med en egen kryss-spak inne i hytta som vi kan bruke til frontlaster eller fronthydraulikk.

Førerhuset på MF 1740 M, som er en mindre modell, er mindre i fysiske mål, men betjening og komfort er likt som på MF 1765 M.

Bilde: MF 1700 M kommer frem der store traktorer sliter.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen