Nestlé på vei mot avskogingsfrie verdikjeder

Nestlé annonserte denne uken at 77 % av jordbruksvarene selskapet benytter er verifisert som avskogingsfrie. Dette er en milepæl på veien mot å innfri Nestlés forpliktelse om avskogingsfrie produkter.

I 2010 forpliktet Nestlé seg til at ingen av produktene globalt skal knyttes til avskoging innen 2020. Siden har selskapet jobbet med partnere som Airbus og Earthworm Foundation, samt leverandører for å identifisere risiko for avskoging. Selskapet benytter flere verktøy, inkludert sertifiseringer, kartlegging av verdikjeder, verifisering på bakken og satelittovervåking gjennom Starling-systemet for å nå målet.

Øker kunnskapen om avskoging

Starling er et resultat av et fruktbart samarbeid mellom Airbus, Earthworm Foundation og Nestlé. Nestlé benytter nå systemet for å overvåke hele verdikjeden for palmeolje. Pilotprosjekter innen papirmasse og papir er på trappene, og selskapet vil så utvide til soja i løpet av 2019. Starlings teknologi hjelper Nestlé til bedre å forstå hvor avskoging oppstår, hva som driver det og hvem som er involvert. Selskapet benytter denne informasjonen til å kontrollere, utfordre leverandører og prioritere hvor endring først skal drives frem.

– Innovasjon og teknologi som Starling aksellerer arbeidet mot avskogingsfrie verdikjeder. Dette endrer hvordan vi håndterer risiko for avskoging i verdikjeden for palmeolje – vi benytter verktøyet for å holde både leverandører og oss selv ansvarlige. Vi er fornøyd med fremdriften, men mye gjenstår. Den siste milen er alltid tyngst, sier Magdi Batato, konserndirektør for Operations i Nestlé SA.

– Med Starling gir store mengder satelittbilder innsikt som gjør at kundene våre forstår hvor og hvorfor avskoging oppstår, slik at de kan ta affære, sier Grazia Vittadini, Chief Technology Officer i Airbus.

Transparency Dashboard

Transparens er avgjørende for å sikre bærekraftige verdikjeder. I dag publiserer Nestlé også sitt «Transparency Dashboard» som benytter data fra Starling for å gi informasjon om avskogingstrender observert i områder rundt møllene de kjøper fra.

– Nestlé er det første selskapet som benytter denne typen satelittbilder og gir innsyn på dette nivået. Dataene som samles inn gjennom satelittpunktene er ikke noe man kan skaffe på egenhånd. Alle selskaper som har inngått tilsvarende forpliktelser må begynne å overvåke, verifisere og viktigst av alt; handle basert på innsikten. Dette vil gi forbrukere og investorer muligheten til å si hvilke selskaper som virkelig jobber seriøst med avskoging, sier Bastien Sachet, sjef for Earthworm Foundation.

Nestlé vil fortsette å jobbe med leverandørene sine for å innfri forpliktelsen om avskogingsfrie verdikjeder raskere. Selskapet erkjenner særlig behovet for mer samarbeid for å bedre småbønders mulighet til å eliminere avskoging. Nestlé jobber for å finne løsninger som sikrer bærekraftige verdikjeder og respekterer menneskers rett til å styrke levebrødet sitt.

Kampen mot avskoging krever reell endring av de globale råvarekjedene – og dette er et delt ansvar.

Nestlé inviterer derfor andre selskaper i bransjen til også å ta i bruk innovative tjenester for satelittovervåking, slik at man sammen kan gjøre fremskritt for å stoppe avskoging og rapportere på arbeidet. Store utfordringer gjenstår, og Nestlé oppfordrer til umiddelbart samarbeid for å løse dem. Ved å invitere andre med på reisen, håper Nestlé å inspirere til videre samarbeid for bærekraftige verdikjeder og en endring av hele bransjen.

Bilde: Nestlé håper å inspirere til videre samarbeid for bærekraftige verdikjeder og en endring av hele bransjen.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen