Norsvin – månedens bedrift

Norsvin mottok denne uken prisen Månedens bedrift av NHO Innlandet. Direktør i Norsvin Olav Eik-Nes sier han er stolt over å motta denne prisen, og deler prisen med alle sine ansatte.

-Vi er glade for å kunne presentere Norsvin på Hamar som månedens bedrift. Norsvin satser på en økt vekst innen forskning og utvikling, hvor antall forskningsprosjekter er større enn noen gang. Denne satsningen bidrar til en betydelig kompetanse og kunnskapsoppbygging i Innlandet, sier rådgiver Linn Alicia Slora Kristiansen i NHO Innlandet i en pressemelding.

Bedrift i verdensklasse

NHO begrunner valget av Norsvin som månedens bedrift med vår internasjonale satsning på forskning og utvikling. Via Norsvins internasjonale virksomhet Topigs Norsvin operer vi i verdensklasse. Bare i fjor investerte vi sammen med Topigs Norsvin 10 millioner euro, rundt 90 millioner kroner, i et nytt testanlegg for svin i Canada. Fra anlegget skal livdyr og sæd kunne eksporteres til store deler av verden.

Norsvin ekspanderer stadig, og NHO påpeker at vår satsning på kvalitet og kompetanse generer positiv aktivitet. De trekker frem vår tilstedeværelse i Heidner-klusteret hvor vi bidrar med ideer og innspill som øvrige bedrifter i klyngen kan dra nytte av. -Norsvin har en sterk internasjonal posisjon som stadig utvikles, bedriften forventer en vekst på +10 prosent i 2018. Dette beviser at Norsvin er en fremtidsrettet og offensiv bedrift, sier Kristiansen.

Kunnskapsoppbygging i Innlandet

NHO trekker frem at Norsvin satser på en økt vekst innen forskning og utvikling, og at antall forskningsprosjekter i Norsvin er større enn noen gang.

-Denne satsningen bidrar til en betydelig kompetanse og kunnskapsoppbygging i Innlandet. Norsvin har et stort samfunnsengasjement i å løfte opp betydningen av økt samarbeid og nytenkning i utvikling av klynger, samtidig som Norsvin er en pådriver for å få frem betydningen av bioøkonomi-satsing som er en av Innlandets viktigste næringer i fremtiden, avslutter Kristiansen.

Om månedens bedrift

Hver måned velger NHO Innlandet å synliggjøre en av de 2.082 medlemsbedriftene som månedens bedrift. Utvelgelsen gjøres ut i fra spredning i geografi, bransje og størrelse. Hvis bedriften har gjort noe som utmerker seg positivt for regionen eller lokalsamfunnet så vil også det fremheves. Norsvin er den 48. kåringen av månedens bedrift i NHO Innlandet.

Bilde:
NHO direktør Ole Erik Almlid besøkte nylig flere bedrifter i Hedmark og Oppland som del av en rundreise sammen med NHO Innlandet. Som overraskelse på turen ble månedens bedrift for oktober premiert til Norsvin. – Vi er svært takknemlige, sier administrerende direktør i Norsvin, Olav-Eik Nes. F.v. regiondirektør Jon Kristiansen, ordfører i Hamar Einar Busterud, NHO direktør Ole Erik Almlid, administrerende direktør i Norsvin, Olav-Eik Nes og rådgiver Linn Alicia Slora Kristiansen i NHO Innlandet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen