Solenergi: Kurs for gårdbrukere

Interessen for solenergi er stor i landbruket, og nå i mars kommer Solenergiforeningen med et nytt kurs rettet mot gårdbrukere.

Klimasmart landbruk Østfold og Marker kommune tilbyr i samarbeid med Solenergiforeningen og Norges Vel et dybdekurs over to kvelder i Indre Østfold. Her lærer du å vurdere om solenergi er lønnsomt på din gård, og du får kunnskap om tekniske løsninger, dimensjonering og kriterier for støtteordninger.

Målgruppen for kurset er bønder som ønsker en større selvforsyningsgrad av varme og strøm, og andre som ønsker mer kunnskap om solenergi.

Introduksjon til solenergi

Noe av det som tas opp er gjennomgang av sentrale energibegreper, støtteordninger og andre rammevilkår, energisituasjon på gårdsbruk i dag og hvordan solenergi kan bidra og solenergi i distribusjonsnettet – Hva må gårdbrukeren vite?

Man får også høre erfaringer fra en gårdbruker som har investert i solenergi, og det presenteres et case for hvordan gjøre beregninger på muligheten for solenergi på gården samt viktige data for å tilpasse solenergianlegg, inklusive timeforbruk og energitilpassing.

Kurset finner sted 20. og 27. mars (kl. 17.30 – 21.30) på Marker rådhus, Storgata 60, 1870 Ørje.

Påmelding innen 16. mars her.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen