Visma bidrar til digital forvaltning av melkekvoter

Landbruksdirektoratet har i samarbeid med Visma Consulting nylig produksjonssatt et nytt IT-system for melkekvote-ordningen. Løsningene er enkle og effektive, og skal sikre at melkeproduksjonen skjer i henhold til reglene som gjelder.

Formålet med prosjektet har vært å utvikle nye digitale løsninger for eiere av landbrukseiendom med grunnkvote, melkeprodusenter og for forvaltningen.

I dag kommer en stor del av søknadene på papir, med mye manuell registrering. Med de nye løsningene vil Landbruksdirektoratet få et effektivt verktøy for søknadsbehandling, og for å kontrollere at vilkårene i kvoteforskriften er oppfylt. Saksbehandlerne kan på en enkel måte få oversikt over grunnkvoter og disponeringsforhold og har gode søke- og rapporteringsmuligheter.

Digitalisert og automatisert korrespondanse

Utsending av brev og arkivering blir 100 % digitalisert og automatisert, og er dermed i henhold til gjeldende anbefalinger og føringer om digital kommunikasjon mellom offentlig forvaltning og publikum.

De nye løsningene består av en digital arbeidsflate for ansatte i Landbruksdirektoratet og en selvbetjeningsløsning for eierne av landbrukseiendom med grunnkvote og melkeprodusenter. Visma Consulting AS har vært totalleverandør av digitaliseringsprosjektet i samarbeid med Landbruksdirektoratet.

De ansatte i Landbruksdirektoratet har tatt i bruk den nye løsningen denne uken, og på torsdag vil den rulles ut til alle bønder i hele Norge.

– Vi håper at den nye løsningen vil gjøre arbeidshverdagen for saksbehandlere i Landbruksdirektoratet enklere, og at også norske bønder nå vil oppleve en effektivisert søknads- og saksbehandlingsprosess sier adm. dir. Vidar Evensen i Visma Consulting.

Landbruksdirektoratet har i tillegg nettopp lansert nye nettsider, og fram mot lansering av den nye digitale løsningen er det jobbet kontinuerlig med å oppdatere og forbedre informasjonen som ligger tilgjengelig om melkekvoteordningen. Gå inn på www.landbruksdirektoratet.no for mer informasjon.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen