Abelia nominér teknologikvinner

På kvinnedagen fredag 8. mars gjentas suksessen fra 2017 og 2018 med kåring av Norges 50 fremste tech-kvinner. Statsminister Erna Solberg (H) skal åpne arrangementet, men før den tid trenger juryen kandidater.

Du kan nominere alle kvinner som jobber med teknologi, enten det er som toppleder, gründer, fagekspert, prosjektleder eller lignende.

En jury ledet av administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia er allerede i gang med arbeidet. Han forteller at kåringen skal være en honnør til vinnerne, men også en inspirasjon til andre kvinner som vurderer å velge teknologi som karrierevei.

– Norge trenger problemløsere av begge kjønn for å skape nye kunnskapsarbeidsplasser og nye vekstnæringer. Mange av løsningene på våre største samfunnsutfordringer innenfor helse og klima handler om utvikling og bruk av ny teknologi. Vi kan ikke basere oss på at bare halve befolkningen skal delta i problemløsningen, sier Haugli.

Adm. dir. Håkon Haugli i Abelia og resten av juryen ser etter nasjonens fremste teknologikvinner. (Foto: Esben Johansen/Albelia)

Han får støtte fra Kristine Hofer Næss i kvinnenettverket ODA, som er den andre initiativtakeren til kåringen:

– Med denne kåringen ønsker vi å synliggjøre noen av de fantastiske kvinnelige talentene innen teknologi som vi vet har en stor variasjon i bakgrunn og ikke minst i hva de jobber med. Slik håper vi at flere – både yngre jenter og erfarne kvinner – får øynene opp for og søker seg til de spennende mulighetene innen teknologi, sier hun.

Årets jury

Årets jury består foruten Haugli og Næss av Andreas Thorsheim (Otovo), Anne Grethe Solberg (Arbeidsforskningsinstituttet), Berit Svendsen (Vipps), Jan M Moberg (Teknisk Ukeblad Media), Kristin Skogen Lund (Schibsted) og Walter Qvam (SINTEF og Digital Norway).

Juryen skal ha møter i januar og februar for å gå gjennom de nominerte kandidatene, før kåringen skjer på kvinnedagen 8. mars.

Nominasjonen har startet, og du kan foreslå dine kandidater her.

Toppbilde: Tonje Ørnholt, Markedskoordinator i Abelia. (Foto: Esben Johansen/Albelia)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen