BASF og Security Matters utvikler sirkulær plastøkonomi

Security Matters Ltd. og BASF har inngått et samarbeide om å utvikle nye løsninger til sporbarhet av plast. Løsningene skal bidra til en mer bærekraftig og ressurssterk framtid, hvor sirkulær økonomi og økt plastgjenbruk er i fokus.

Hvis plast brukes riktig, bidrar det til en mer bærekraftig og ressurssterk framtid. Men for å kunne bevege samfunnet mot mer sirkulær økonomi, er det behov for, at mer plastavfall bliver gjenbrukes.

Selv om kjemisk gjenbruk av plast er i rask utvikling, så er den mest vanlige gjenbruksmetoden fortsatt mekanisk. Slik det er nå, så mister gjenbrukt plast sine mekaniske egenskaper og kvalitet sammenlignet med ny plast på grunn av polymernedbrytning og overskytende restmateriale.

Infrastrukturen for gjenbruk er dessuten dyr og komplisert, og så finnes den ganske enkelt ikke i store deler av verden. Gjennom samarbeidet sikter Security Matters og BASF mot å finne en løsning på denne utfordringen.

Security Matters vil via sin teknologi muliggjøre fysisk og digital sporing av gjenbruk i lukkede kretsløp, validere bærekraftskrav og forbedre sorteringen av plastavfall.

BASF bidrar med omfattende erfaring innen plastadditiver, regulatorisk knowhow og forståelse av plastens verdikjede. Begge selskap vil også kombinere sine forsknings- og utviklingsfunksjoner som en del av avtalen.

Strekkoder og digital tvillinger

Security Matters står for en track-and-trace-løsning, som markerer fysiske gjenstander med en unik kjemisk-basert strekkode og forbinder dem til en digital tvilling.

Strekkoden kan tåle fremstillings- og gjenbruksprosesser uten å endre objektets utseende eller yteevne. Ved hjelp av unik teknologi fanger strekkoden en lang rekke opplysninger, som er innbakt i plasten, og kan brukes til å fullende plastens syklus.

– For å takle den globale utfordringen er vi nødt til å retenke plastløsninger med fokus på hele plastens livssyklus. Det er avgjørende, at vi beveger oss mot en sirkulær tankegang, som gir oss muligheten til å utvinne og gjenbruke plast så effektivt som mulig, sier Achim Sties, som er Senior Vice President, Performance Chemicals Europe, BASF.

– Vi utvikler i fellesskap denne sjelsettende teknologien, som kan fange opp informasjon om polymeren og om, hvordan plasten beveger seg gjennom hele produksjons- og distribusjonsprosessen. Vi vil være i stand til å utvikle en passende additiv-pakke til våre kunder og andre aktører i verdikjeden, som bruker gjenbrukt materiale til å utnytte ressursene i større grad og øke ressursproduktiviteten.

Security Matters sin teknologi muliggjør fysisk og digital sporing av gjenbruk i lukkede kretsløp, validere bærekraftskrav og forbedre sorteringen av plastavfall.

Hos Security Matters er man også meget tilfreds med samarbeidet, og håper at det kan være med på å fremme en bærekraftig og sirkulær plastøkonomi:

– Vi er stolte av å samarbeide med BASF, som er en global leder innen plastadditiver. Dette samarbeidet er det første skrittet mod å vise hvordan våre teknologier kan brukes i en sirkulær tilgang. Ved at oppnå gjennomsiktighet om et produkts livssyklus kan vi skape et fullstendig teknologidrevet økosystem, som fremmer sirkularitet og bærekraft for plast. Sammen kan vi framskynde plastindustriens utvikling til å bli mer innovativ, motstandsdyktig og produktiv, sier Haggai Alon, som er grunnlegger og administrerende direktør hos Security Matters, Ltd.

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen