Bilfinger sikrer seg 13 år og fire milliarder for Statoil

 

Rammeavtalen med oljeselskapet vil fra neste år sysselsette 460 ansatte i oljeserviceselskapet.

Bilfinger har sikret seg en omfattende rammeavtale de nesten 13 årene med Statoil. Totalverdien er rundt 4 milliarder kroner når de to selskapene slår sammen flere rammeavtaler til en. Rammeavtalen vil være den største i Bilfinger Industrier Norge AS sin historie og vil sysselsette rundt 460 personer fra neste år.

Kontrakt frem til 2031

I perioden fra januar 2018 til 2031 skal Bilfingers norske datterselskap ha ansvar for isolering, stillas, overflatebehandling og tjenester knyttet til driftsassistanse.

Fra januar 2018 vil rammeavtalen være knyttet til 14 anlegg på norsk sokkel, inkludert installasjonene Oseberg feltsenter, Veslefrikk A/B, Snorre A/B, Sleipner flerfelt som inkluderer
Sleipner A/B/R/T, Gudrun, Gina Krog og Draupner.

– Den langsiktige kontraktsforlengelsen med Statoil er en viktig milepæl. Den bekrefter en svært god markedsposisjon i Skandinavia og styrker olje- og gass som et av våre satsningsområder. Våre vedlikeholdsspesialister og våre langvarige kundeforhold er det som differensierer oss, sier Tom Blades, konsernsjef i Bilfinger SE.

Tapte felt

Bilfinger mistet i januar i fjor Statoil-kontrakten på to felt, da Prezioso Linjebygg overtok Heimdal og deler av Oseberg for oljeselskapet. De siste årene har aktivitetsvikt gitt utslag i store tap for selskapet, som har ført til flere runder med nedbemanning.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen