Det innovative oppdrettsanlegget FishGLOBE sjøsatt

I vinter signerte Bluegreen kontrakt om bygging av det innovative oppdrettsanlegget FishGlobe 3,5K. I forrige uke ble den enorme konstruksjonen sjøsatt i Bamble og er nå på plass i Erfjord, Rogaland. Der skal den fylles med hele 250 tonn postsmolt.

Det har vært full aktivitet på kaia i Bamble siden april i år, der over 15 personer har vært involvert i det som kan kalles et mesterstykke av en termoplastkonstruksjon.

– Med en totalvekt på 200 tonn og diameter på over 22 meter er dette virkelig en kolossal konstruksjon, sier Geir Andresen, partner og prosjektleder i Bluegreen. – Jeg er godt fornøyd med prosjektet. Det har gått med mange tusen arbeidstimer og gutta har vært helt fantastiske. Ikke minst i innspurten har de vist en ekstremt høy arbeidsmoral. I dette prosjektet har vi demonstrert både fagkompetanse og evne til å være løsningsorientert.

– Bluegreen er fremst i verden i verden på store PE-konstruksjoner. Det er ingen som er i nærheten av å få til det vi har gjort – på bare 6 måneder! sier Andresen stolt.

FORNØYDE: Geir Andresen, Elg Ragnar Thunes og Nils-Johan Tufte, alle partnere i Bluegreen, foran den sjøsatte FishGloben. (Foto: Bluegreen)

FishGlobe har en unik patentert teknologi, og eliminerer problematikk med lakselus, rømming og avfallsstoffer. Den er bygget i 100 % resirkulerbart polyetylen og også er svært bestandig mot korrosjon.

– Vi antar at anlegget kan være i drift i minst 20 år. Når det til slutt må avhendes kan den kvernes opp og gjenbrukes i nye produkter, sier Nils-Johan Tufte, adm. dir. i Bluegreen. – Mange peker på plast som en miljøsynder, men faktum er at plast faktisk er det miljøvennlige alternativet på denne type konstruksjoner.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen