DOGA lanserer nye innovasjonsguider

Kortere sykehuskøer. Grønn bymobilitet. Mer effektiv og bærekraftig produksjon. Designdrevet innovasjon er for alvor på vei inn i livene våre. Nå samles for første gang kunnskap og ressurser om dette på ett sted.

Invitasjon til faglig julefrokost der de lanserte to digitale guider; for designdrevet innovasjon og for inkluderende design. Designdrevet innovasjon, også kalt design thinking, er en brukersentrert måte å jobbe med innovasjon og utvikling på. Gjennom kontinuerlig brukertesting, justeringer og forbedringer får man mer treffsikre løsninger som reduserer risiko.

Utfordrer vanetenkning

Vanetenkning og utdaterte ideer utfordres ved at tverrfaglige team kobler teknologi og virksomhetsforståelse med designerens verktøykasse. Omfattende undersøkelser har vist at denne måten å tenke og jobbe på kan gi store gevinster.

– Det er på høy tid at enda flere offentlige og private innovasjonsprosjekter utnytter det enorme potensialet som ligger i designdrevet innovasjon. Ved å sette brukerne i sentrum får vi mer treffsikker og samfunnsnyttig nyskaping, sier adm. dir. Tor Inge Hjemdal i DOGA.

Guiden er en bestilling fra Næringsdepartementet, og er satt sammen av DOGA. I neste års statsbudsjett peker Regjeringen på brukerorientert tjenestedesign som en god metode for å utvikle bedre tjenester, produkter og konsepter. (Foto: Adobe Stock)

Gå til Guide for designdrevet innovasjon.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen