Engcon rekrutterer langrennsløpere i verdensklasse

I forkant av vinteren 2021/2022 starter Engcon en unik satsing med fokus på både eliteløpere og rekruttering. Satsingen på eliteteam i langrenn er en viktig del av industriselskapets personalpolitikk. I år vil de også tilby deler av teamet ansettelse i ulike stillinger i Engcon.

Satsingen på Team Engcon som langrennslag og friskvernsopplegg går nå inn i sitt tredje år, og teamet har hatt mange kjente skiløpere i verdensklasse med stor suksess i den stadig voksende grenen langrenn.

I tillegg til skirenn har det kommet til enda en dimensjon i samarbeidet med Engcon. Alle skiløpere tilbys en deltidsstilling i selskapet. Det kan for eksempel dreie seg om oppringende virksomhet i rolige perioder utenom konkurransesesongen.

– Eliteutøvere blir gjerne lett motiverte i arbeidet, da de er vant til å prestere, og det kommer alle parter til gode, sier forgrunnsfigur, eliteskiløper, teamsjef og initiativtaker Jerry Ahrlin.

Før vinterens langrennskonkurranser girer Team Engcon nå opp og verver flere OL- og VM-meritterte løpere. Med dette håper teamet og industriselskapet på videre suksess. Jens Burman og Oskar Svensson er to langrennsløpere som parallelt med skiløpingen vil stille som deltidsansatte i Engcon. 

Jerry Ahrlin ser håpefullt på den kommende vinteren

– Vi har helt fra starten satset hardt, tatt store skritt fremover, og nå får vi inn enda flere skiløpere som vil gi oss bredden og spissen vi trenger for den videre satsingen, sier Jerry Ahrlin og ramser opp de nye tilskuddene.

Didrik Tønseth, født 1991, har i sin karriere blant annet tatt et OL-gull, to VM-gull samt en rekke pallplasseringer i verdenscupen og i nordiske mesterskap.

Jens Burman er en sterk langrennsløper som har hatt stor fremgang de siste sesongene. Jens har en høy kapasitet som vi vil få stor nytte av i de lange og krevende løpene som blir avgjort til våren. 

Oskar Svensson fikk sitt store gjennombrudd i fjorårssesongen da han vant to verdenscuprenn i sprint. Oskar er både rask og taktisk og passer perfekt inn i teamet. Han vil akkurat som Jens gå løpene som avholdes etter verdenscupavslutningen og OL.

Torgeir Sulen Hovland er en kar med god kapasitet og som er svært rask. Han har gått svært godt i årets rulleskisesong. Han blir viktig og har kapasitet til å vinne spurter i vinter.

Jenny Solin er utrolig god til å stake og dessuten svært rask. Hun inngår også i Team Svenska Spel, som er en del av satsingen til det svenske skiforbundet. 

– Det er rutinerte folk vi forsterker med. Nøyaktig hvilke løp de vil stille på i Team Engcons dress, er ikke klart, da det kommer an på hvilke andre konkurranser de skal delta i, sier Jerry Ahrlin.

I tillegg til årets nykommere, fortsetter fjorårets løpere, Nils Persson, Gabriel Höjlind og Laila Kveli i troppen.

Verdenscupen i langløp Visma Ski Classics sesongen 2021/2022 omfatter 15 løp i åtte land i perioden desember til april, deriblant selvsagt det 98. Vasaloppet den 6. mars 2022. Stadig flere langrennsløpere velger å satse på langløp, og alle løpene blir direktesendt på Sveriges Television.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen