Fraunhofer IKTS viser keramisk batteri

På Energy Storage Europe 2019 vil Fraunhofer IKTS presenter sitt nylig utviklede keramisk høy-temperatur batteri «Cerenergy» for stasjonær batterilagring. Med en kostnad på mindre enn 100 Euro/kWt, blir prisen på battericellene rundt halvparten av prisen for Li-ion batterier.

Pressemelding: I Düsseldorf vil Fraunhofer IKTS (Institut for keramiske teknologier og systemer) presentere blant annet et brukerklart 5 kWt batteri med 20 battericeller. Det har en kapasitet på 250 Wt, noe som er verdensledende. Modulen som vises vil være klar for produksjon i de kommende månedene. Selv om operasjonstemperaturen i cerenergy batteri løsningen er på 300 °C, er den driftseffektiv takket være vakuumisolering. I motsetning til Li-ion-batterier er det ikke nødvendig med aircondition selv under ekstreme forhold. Virkningsgraden er over 90 %. Med en energitetthet på 130 Wt/kg samt lave lade- og utladingssykluser er batteriene godt egnet for stasjonær bruk.

Batteri basert på vanlig salt

– Nikkel-natriumklorid-batteriet er i hovedsak basert på vanlig salt – det finnes vel neppe et billigere og mer tilgjengelig råstoff. Og man trenger heller ikke sjeldne jordarter eller andre strategiske råvarer, sier Roland Weidl, avdelingssjef i Fraunhofer IKTS. – Batteriprinsippet har vært kjent siden 1990-tallet, men det er bare nylig at vi virkelig har lykkes med å skreddersy teknologien for bruk i stasjonære systemer. Energy Storage Europe gir oss en ideell plattform for å snakke med potensielle kunder om bruk av cerenergy teknologi, sier Weidl.

Fraunhofer IKTS viser keramiske batteri på stand B44 i Hall 8b. (Foto: Fraunhofer)

Energy Storage Europe er messen for den globale energilagringsbransjen, med fokus på programmer og energisystemer. Her finner du verdens største konferanse program for all energilagringsteknologi, inkludert den 8. Energy Storage Europe konferansen (ESE) og den 13. internasjonale Renewable Energy Storage konferansen (IRES). Hovedtemaene er økonomi og finans (ESE) samt vitenskap og sosialpolitikk (IRES). På messen i 2018 kunne rundt 4500 besøkende fra 61 land møte 170 utstillere.

– Det faktum at Fraunhofer IKTS presenterer sitt keramiske batteri her er et eksempel på den spesielle styrken til Energy Storage Europe og den parallelle internasjonale Renewable Energy Storage konferansen samt Energy Storage Europe konferansen. Ingen annet event innen energilagring tilbyr en tilsvarende rekke teknologier og førsteklasses aktører fra forskning, utvikling og industri, sier Bastian Mingers, sjef for Energy Storage Europe.

Les mer på Energy Storage Europe

Toppbilde: Cerenergy-løsningen har verdensrekord for nikkel-natriumklorid-batterier, de er vedlikeholdsfri og absolutt sikker. (Foto: Fraunhofer)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen