Hultafors Group kjøper EMMA Safety Footwear B.V.

Investment AB Latour har, gjennom sitt heleide datterselskap Hultafors Group AB, kjøpt 80 % av aksjene i Daan Holding B.V. som er eier av EMMA Safety Footwear B.V. («EMMA») med base i Kerkrade, Nederland.

EMMA er et bransjeledende Europeisk verneskofirma med sterk tilstedeværelse i Sentral-Europa og spesielt Benelux. Nettoomsetning utgjorde 23 MEUR i 2019 med lønnsomhetsnivå i tråd med Hultafors Group sine strategiske mål. Firmaet har rundt 140 ansatte og har nylig etablert et ny moderne produksjonsanlegg for vernesko i Kerkrade, Nederland.

Oppkjøpet er en del av Hultafors Group sin strategi for å styrke posisjonen innen PPE i Europa og Nord Amerika. Oppkjøpet forventes å ytterligere forbedre salg- og markedsføringsevnen i Europa samtidig som det tilføres noen betydelige forsyningskjedefunksjoner, inkludert produksjonsanlegg.

– Vi mener EMMA vil bli en perfekt match med vår eksisterende vernesko virksomhet på flere måter, spesielt med tanke på produktporteføljen, geografisk salgsavtrykk og kundesegmenter. Vi er også veldig begeistret for det EMMA har oppnådd med sitt bærekraftkonsept, f.eks. gjennom sitt sirkulære konsept og innovative resirkuleringssystem, sier Ole Kristian Jødahl, CEO hos Hultafors Group AB.

– Hultafors Group vil være en utmerket partner for EMMA pga. sin sterke tilstedeværelse gjennom Europa og Nord Amerika som vil være perfekt for å ta EMMA til et nytt nivå, sier Tom Herman, CEO i EMMA.

Dette oppkjøpet gir Hultafors Group en god mulighet til å bli bransjeleder innen vernesko. Mikael Sundstöm, Executive Vice President, Business Area Footwear, sier dette også gir Hultafors Group muligheten til å flytte produksjonen av nye produkter nærmere kundene, øke fleksibiliteten og bidra mer til bærekraft.

Hultafors Group vil gradvis overta 100 % eierskap i Daan Holding B.V. frem til første kvartal i 2023.

Mer info på www.hultaforsgroup.no

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen