Hydrogentog settes inn i passasjertrafikk i Østerrike

I Wien startet en ny epoke innen passasjertog sist fredag. Etter vellykket prøvedrift i Tyskland vil Alstoms Coradia iLint nå frakte passasjerer for ÖBB.

Frem til slutten av november skal et hydrogentog for første gang gå i vanlig passasjertrafikk for ÖBB. Coradia iLint, som er bygget av Alstom i Salzgitter, Tyskland, bruker innebygde brenselceller til å gjøre hydrogen og oksygen om til elektrisitet, noe som reduserer driftsutslippene til null.

Etter vellykket prøvedrift i Nord-Tyskland mellom 2018 og 2020 vil Coradia iLint-toget nå demonstrere sin verdi som passasjertog i krevende østerriksk topografi i tre måneder.

– Med sin bruk i vanlig passasjertrafikk for ÖBB har vårt nyskapende tog Coradia iLint nådd neste milepæl, sa dr. Jörg Nikutta, Alstoms adm. dir. i Tyskland og Østerrike, under lanseringen i Wien.

Snart kan du ta hydrogentog fra Wiener Neustadt.

– Togets utslippsfrie fremdriftsteknologi er et klimavennlig alternativ til tradisjonelle dieseltog, spesielt på ikke-elektrifiserte strekninger. Jeg er spesielt glad for at ÖBB, en sterk og langsiktig partner i det europeiske mobilitetsmarkedet, er overbevist om teknologien og dens fordeler.

– Vi betrakter oss selv som pionerer innen testing av hydrogenteknologi på jernbane, sier Andreas Matthä, adm. dir. i ÖBB-Holding AG.

– Som Østerrikes største klimavernselskap former vi aktivt fremtidens mobilitet med teknologiske alternativer, understreket Matthä i anledning premieren til hydrogentoget.

Se video av Coradia iLint i Østerrike her.

Coradia iLint er verdens første passasjertog som går på hydrogenbrenselcelle, som genererer elektrisk energi til fremdrift. Det kjennetegnes av en rekke innovasjoner som ren energikonvertering, fleksibel energilagring i batteriene og intelligent styring av drivkrefter og tilgjengelig energi.

Nå vil østerrikske ÖBB teste Coradia iLint på regionale jernbanestrekninger sør i landet, der de kan erstatte dieseltog. Passasjerer kan se frem til et støysvakt tog med en topphastighet på 140 km/h og null utslipp.

Toppbilde: Alstoms Coradia iLint er stillegående og slipper bare ut vanndamp og vann.

Se også www.alstom.com/nordics

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen