Øyvind Skarholt ny leder av Norsk Byggtjeneste

Øyvind Skarholt overtar som nye leder av Norsk Byggtjeneste AS etter Halvard Gavelstad. Skarholt som har vært leder for Byggevareindustriens Forening siden 2012 vil tiltre stillingen som adm. dir. med virkning fra 1. juni.

Øyvind Skarholt har utdannelse fra Forsvaret med Luftkrigsskolen, og har vært i næringen i nær 20 år. Han har hatt ledende stillinger innenfor økonomi, innkjøp og logistikk i Selvaagbygg og MAXBO-Løvenskiold.

I perioden som leder for Byggevareindustriens forening har han også vært styremedlem i Byggtjeneste og har dermed opparbeidet seg god innsikt i selskapet.

I tillegg har Skarholt engasjert seg mye i arbeid knyttet til digitaliseringen av byggenæringen med verv i styrene til buildingSMART Norge, GS1 Norge, Construction Products Europe og i BNLs arbeid med «Digitalt veikart».

– Vi er godt tilfreds med at Øyvind Skarholt nå skal overta roret som leder av Byggtjeneste etter at Halvard Gavelstad gir seg etter 18 år sjefsstolen. Halvard har gjort en flott jobb som eierne og styret er svært takknemlig for – uttaler styreleder Jon Karlsen.

– Det har vært en meget grundig prosess i styret som vi har jobbet med siden september i fjor. Vi valgte å ta oss god tid der vi gikk bredt ut med både annonsering og søk med ekstern bistand på hele prosessen. I det digitale skiftet hele næringen står overfor så har vi stor tro på at Byggtjeneste som bl.a. drifter NOBB-databasen – vil kunne være en meget sentral bidragsyter for hele næringen. Vi er trygge på at Skarholt har den kompetanse og de egenskaper som skal til for å kunne bidra positivt til dette.

Bilde: Fra venstre: Halvard Gavelstad, Øyvind Skarholt og Jon Karlsen. (Foto: Byggeindustrien)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen