Programmet for UFGC 2019 er klart

Ti viktige temaer står på agendaen for UFGC – Urban Future Global Conference – som går av stabelen i Oslo 22.–24. mai 2019. Ti temaer som vil forme fremtidsbyen.

Blant temaene er lederskap, sirkulærøkonomi og bilfritt byliv. Men UFGC er mer enn bare snakk. Byentusiaster deltar på konferansen for å lære, le, bli inspirert, dele, tenke nytt, skape, gå, sykle, svømme og oppleve byen som i 2019 er Europas miljøhovedstad.

– At Oslo er kåret til europeisk miljøhovedstad i 2019 betyr at vi er en av Europas mest handlekraftige byer innen miljø og klima. Vi har satt oss veldig ambisiøse mål, og flere av dem er vi allerede i ferd med å oppfylle, sier Hanna E. Marcussen, byråd for byutvikling. – Når man jobber med langsiktige endringer i en by tror jeg imidlertid det er helt vesentlig at ett mål alltid prioriteres: Vi skal sette menneskene i byen først. Det må være utgangspunktet for alt vi foretar oss, sier Marcussen.

Her er hun helt på linje med Gerald Babel-Sutter, grunnlegger av og CEO i Urban Future, som lurer på hva slags byer vi ville få om det faktisk var innbyggernes trivsel som var førsteprioritet.

– Å skape byer som gir fornøyde innbyggere virker som en temmelig innlysende politisk kampsak, men allikevel ser vi at mange byer har få grøntområder, utilgjengelig sjøfront og tett biltrafikk, sier han. – På Urban Future får du møte dem som virkelig tror på og gjennomfører endring. Men du får ikke bare høre suksesshistoriene, på «Fuck up night» får du også høre de gode intensjonene som feilet. Det gir viktig læring, sier Babel-Sutter.

Forventningsfulle arrangører ser frem til å ta i mot 3000 byentusiaster i mai 2019. FutureBuilts Birgit Rusten og Stein Stoknes sammen med Urban Future-direktør Gerald Babel-Sutter under UFGC 2018 i Wien. (Foto: Eirik Iveland)

Setter innovativt lederskap på agendaen

Én viktig faktor for å lykkes er godt lederskap. På Urban Future vil flere inspirerende ledere fortelle om hvilke grep de har gjort og hvilke faktiske endringer dette har ført til i deres nærmiljø.

En av dem er Erion Veliaj, ordføreren i Tirana, Albania som har omgjort områder som tidligere var forbeholdt biler til områder for gående og syklende – i en by hvor bilen ses på som et statussymbol. Nederlenderne Lior Steinberg og Jorn Wemmenhove vil vise frem hvilke effektfulle små og store grep de har gjort for å skape økt trivsel i byrommene gjennom det tverrfaglige prosjektet Humankind.

I tillegg planlegges det 40 inspirerende turer til små og store prosjekter i Oslo-området, deriblant en sniktitt på det nye Munchmuseet i Bjørvika.

Bærekraftig arkitektur for en bærekraftig fremtid

FutureBuilt er medarrangør av Urban Future, og vil gi deltakere av konferansen et dypdykk ned i forbildeprosjektene i Oslo, Bærum, Asker og Drammen.

– Vi tror på eksemplets makt, at 50 forbildeprosjekter har store ringvirkning i markedet, og ikke minst, at de inspirerer foroverlente utbyggere og kommuner til klimahandling. Se bare på Oslos meget dristige ambisjon om heretter kun å bygge plusshus, sier Birgit Rusten og Stein Stoknes i FutureBuilt. – Sammen med Urban Future-teamet lanserer vi nå den mest omfattende og spennende byutviklingskonferansen i Skandinavia så langt og inviterer med det også resten av verden til å bli med oss å dele og lære – og bli inspirert. Og vi gleder oss stort, avslutter de.

For mer informasjon, se www.urban-future.org

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen