SmartCity Bærum integrert i kommunens virksomhet

Bærum vedtok i går ny strategi for SmartCity Bærum. Programmet er nå integrert i kommuneplanen.

I sommer ble 10 000 passasjerer fraktet med to selvkjørende badebusser på Fornebu. Tidligere på torsdag deltok ordfører Lisbeth Hammer Krog på et frokostmøte der samarbeidspartnerne OBOS, Acando, Ruter, Nobina og Bærum kommune/SmartCity Bærum presenterte sine erfaringer med pilotprosjektet.

– Samarbeid med næringslivet og akademia er svært viktig, hvis vi skal klare å finne de gode løsningene for innbyggerne våre i fremtiden, sa Hammer Krog.

Kunnskapsarena for kommune, næringsliv og akademia

En ambisjon er at Bærum blir en foretrukket testarena for nye, smarte løsninger. Og mange løsninger som skal brukes i nær fremtid er ennå ikke laget.

– Mange små bedrifter holder på med interessant innovasjon. Ved å engasjere større bedrifter og Bærum næringsråd vil vi lettere nå disse, sier Unni Larsen, daglig leder i SmartCity Bærum.

– SmartCity Bærum skal være en kunnskapsarena der kommunen, næringslivet og akademia kommer sammen og diskuterer hvordan vi skal utvikle fremtidens lokalsamfunn. Sammen må vi finne ut hvordan vi skal forberede Bærum på fremtiden, sier Larsen.

Bærum kommune ønsker å bli en foretrukket testarena for nye, smarte løsninger. I sommer ble 10 000 passasjerer fraktet med to selvkjørende badebusser på Fornebu. (Foto: Frode Kjos,Acando)

SmartCity Bærum har vært en sterkt prosjektorientert organisasjon med kontor på Fornebu. Nå har Larsen flyttet inn i rådhuset.

– Vi har en rekke prosjekter som nå er integrert del av kommunens virksomhet. Smart City Bærum skal jobbe videre for å fremme smarte løsninger – i tråd med Klimastrategi 2030 og utviklingsprogrammet Klimaklok kommune, forteller Larsen.

Foran store omstillinger

– Vi er avhengige av kompetanse på innovasjon og endring for å få til omstillingsprosessene vi som kommune står ovenfor. Dette handler om fremtidens arbeidsplass og arbeidsoppgaver med økt bruk av teknologi, mer effektive arbeidsprosesser, endrede innbyggerbehov og nye samarbeidskonstellasjoner, sier Hammer Krog.

– Vi går vi inn i en fase hvor vi blir mer prosessorientert. Når det utvikles nye løsninger innen for eksempel velferdssektoren, skal det bli naturlig å se om aktører i andre sektorer kan være med å bidra i utviklingen, sier Larsen.

– Det er et tett partnerskap mellom næringsliv, kommunen og akademia. Aktørene har ulike ståsted og ulike behov. Med en samordnet utvikling kan vi finne løsninger sammen. Da kommer vi lenger, sier Larsen.

 

Toppfoto:

Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog (t.v.) og Unni Larsen, daglig leder i SmartCity Bærum legger til rette for at kommunen skal samarbeide tett med næringslivet og akademia. (Foto: Eirik Iveland)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen