Samferdsel

NCC-bygde Eysturoytunnelen åpnet på Færøyene

I en direktesending på færøysk TV ble Eysturoytunnelen høytidelig åpnet. Den 11,2 km lange undersjøiske tunnelen representerer en betydelig infrastruktursatsing på øyriket, som vil redusere reisetiden til hovedstaden Tórshavn fra flere steder på Færøyene.

Les mer »

Norconsult bereder grunnen for nytt sentrum

De neste årene står Sandvika i Bærum overfor store endringer. Fortetting og fornyelse av store deler av sentrum og ny E18, gir muligheter for å skape en moderne og mangfoldig by. Norconsult skal bidra med prosjektering av den delen av prosjektet som ligger under bakken.

Les mer »

3D-printing av realistiske prototyper

Med de to nye J850 3D-printerne fra Stratasys, vil Volkswagens Pre-Series Center kunne produsere svært realistiske prototyper fra forskjellige materialer i fremtiden. Gjennomsiktigheten i glass kan også replikeres.

Les mer »

Kunstig intelligens skal gi sikrere vinterveier

Kolonnekjøring og stengte veier koster samfunnet og transportbedriftene enorme summer hver vinter, og fjellovergangene i nord er mest utsatt. Nå utvikler forskere et dataverktøy som bruker kunstig intelligens (AI) til å forutse dårlige kjøreforhold.

Les mer »

Riktig kjetting holder deg trygt på veien

Kjetting på traktor er viktig av flere grunner: sikkerhet, trygghet, fremkommelighet og ikke minst er det lovpålagt å sko seg etter forholdene du kjører på. Derfor er det lurt å velge kjetting av høy kvalitet. Det får du hos Eiksenteret.

Les mer »

Norges mest komplette vegserviceanlegg

Mandag 9. november åpnet Nye Veier og St1døgnhvileplass og veiserviceanlegg på Grenstøl langs E18 i Agder. Med dette anlegget har brukerne av veien fått enda et moderne og komplett tilbud.

Les mer »

Vinnerne av Norsk Lyspris 2020

Universitetsmuseet i Bergen – Naturhistorisk Museum, Farrisbrua – fra 3D til 2D, Vault tak & vegg, Sandvika-lykta, Stavanger Lysplan og Nordisk lys og fargebruk i cellekontor – bacheloroppgave Lysdesign er vinnerne av Norsk Lyspris 2020.

Les mer »

ABB leverer 800 industriroboter til VW

ABB hat fått oppdraget med å levere over 800 industriroboter til Volkswagen nyttekjøretøy. Ved anlegget i Hannover skal robotene bidra i produksjonen av en ny generasjon elektrokjøretøy.

Les mer »
Rull til toppen