Samferdsel

«Nye» Kværner verft på Stord åpnet

Kværners topp moderne nye verftsområde på Stord er nå ferdig til avtalt tid og budsjett. Anlegget ble offisielt åpnet onsdag 16. september av stortingsrepresentant og tidligere Stord-ordfører Magne Rommetveit.

Les mer »

Katastrofebroen i Genova er gjenåpnet

Nylig åpnet den nye San Giorgio-broen med pomp og prakt. Den er tegnet av arkitekten Renzo Piano, som også har tegnet Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen i Oslo. Mapei har levert både kompetanse og produkter til prosjektet.

Les mer »

– Vi bør etablere redningsrom i tunneler

I dag er redningsrom i tunneler forbudt på grunn av et EU-direktiv. Men forskning med VR-teknologi viser at å bygge redningsrom er et av de viktigste tiltakene vi kan gjøre for å øke sikkerheten under en tunnelbrann.

Les mer »

Nye spesialister for den tøffeste vinterkjøringen

Continental lanserer nye dekk for tunge kjøretøy som er utviklet for å håndtere de tøffeste forholdene på vinteren. Conti ScandinaviaExtreme HD3, et nytt drivhjul for ekstremvinteren og Scandinavia HS3 ED, et nytt styredekk for grovere vei og røffere bruk.

Les mer »

Multiconsult bistår i storsatsning på Gjøvikbanen

Gjermundshaug Anlegg, Baneservice og Multiconsult er valgt av Bane NOR til å utføre totalentreprise for Jaren stasjon. Sammen med flere andre tiltak, vil denne utbyggingen legge til rette for mulig timesfrekvens for regiontog mellom Gjøvik og Oslo, samt lokaltog til og fra Jaren.

Les mer »

Først i Norden med elbusser mellom fly og gate

Oslo lufthavn ble denne uken den aller første lufthavnen i Norden til å ta i bruk el-busser for å frakte passasjerer mellom fly og gate. Dette skal bidra til at Oslo lufthavn når sitt mål om å bli en fossilfri lufthavn innen 2030.

Les mer »

Bygger resirkuleringsanlegg for elbilbatterier i Fredrikstad

Hydro og Northvolt kunngjorde i dag at de vil etablere et samarbeidsselskap som skal gjøre det mulig å resirkulere batterimaterialer og aluminium fra elektriske kjøretøy. Gjennom Hydro Volt AS planlegger selskapene å bygge et pilotanlegg for resirkulering av batterier, som vil bli det første i sitt slag i Norge.

Les mer »

Skinnesliping i trikkenettet

Hvert år gjennomfører Sporveien sliping av skinnegang for å redusere støy og slitasje. Årets arbeider er i full gang, og det er allerede slipt i overkant av 17 000 meter spor.

Les mer »
Rull til toppen