Samferdsel

Kleven Verft får kroatiske eigarar

Det kroatiske industrikonsernet DIV Group har inngått avtale om å kjøpe Kleven Verft av Hurtigruten. Avtalen er forventa å bli gjennomført i løpet av dei neste vekene, når dokumentasjonsprosessen blir sluttført.

Les mer »

Får bærekraftig jernbanestasjon

Vinneren av arkitektkonkurransen for design av nye Trondheim Stasjon er kåret. Arkitema Architects har tegnet det nye stasjonsbygget som vil få en sentral plass i byen.

Les mer »

Selvkjørende milliAmpére på vannet

Telia og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim samarbeider om en pilot som tester hvordan 5G kan benyttes for den selvkjørende, førerløse fergen milliAmpére som testes ut i kanalhavna i Trondheim sentrum.

Les mer »

Første testtog i Norge med ombord togkontrollsystem

Alstom utruster et Di8-lokomotiv eid av Vy, med sitt ombord-signalsystem i Grorud depotet i nærheten av Oslo. Dette er det første kjøretøyet som utrustes som en del av rammekontrakten for installasjon av ombordsignal på 467 tog av 55 ulike typer.

Les mer »

Viser digital vei for bransjen E39

AF Gruppen sammen med Norconsult, Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) og Nye Veier etablerer nå en ny standard for digital informasjonsflyt i store samferdselsprosjekter.

Les mer »

ABB lanserer podcast om grønt skifte til sjøs

I podcasten diskuterer eksperter fra miljøstiftelsen ZERO og ABB hvordan eksisterende teknologi, fra elektriske fremdriftssystemer til batterier og brenselceller, kan gi store utslippskutt eller nullutslipp i maritime operasjoner.

Les mer »
Rull til toppen