3D-printing av realistiske prototyper

Med de to nye J850 3D-printerne fra Stratasys, vil Volkswagens Pre-Series Center kunne produsere svært realistiske prototyper fra forskjellige materialer i fremtiden. Gjennomsiktigheten i glass kan også replikeres.

Volkswagen har brukt 3D-printere i mer enn 25 år. Ifølge selskapet gjør denne siste investeringen designteamet i stand til å bedre møte deres strenge kvalitetskrav. Det er nå i stand til å lage komplekse multi-material prototyper som gjenspeiler de endelige komponentene med en presisjon på opptil 99 %. Denne graden av realisme vil gjøre det mulig for teamet å bedre teste og forbedre den generelle utformingen av komponentene.

Fullfarges prototyper fra syv materialer

Med J850 3D-printeren kan prototyper i farger produseres i én print fra opptil syv forskjellige materialer. Dette sparer betydelig tid og kostnader sammenlignet med konvensjonelle flertrinns designprosesser som delmontering og maling.

For bilens interiør produserer Volkswagens Pre-Series Center også komponenter 3D-printet med forskjellig strukturerte overflater – fra stoff og lær til tre. I tillegg gjør bruken av et gjennomsiktig materiale kalt VeroUltraClear at teamet kan gjenskape gjennomsiktigheten av glass.

3D-printet interiør for VW Tiguan.

Utvikler designprosessen

– Volkswagen har alltid satt innovasjon i sentrum av sine handlinger. Vi vil utvikle biler som inspirerer våre kunder og gjøre dem stolte av å eie dem, hevder Peter Bartels, leder av Pre-Series Center i Volkswagen.

– For å oppnå dette er det viktig at vi gir våre designteam de nyeste og banebrytende teknologiene,  slik at de kan utvikle sin kreativitet og sette standarden i bildesign. De nylig anskaffete J850 printerne gir oss flere muligheter og gjør oss i stand til å optimalisere designprosessen ytterligere, sier Bartels.

– Volkswagen er en langvarig kunde som alltid har satt pris på verdien av PolyJet 3D-print. Selskapet har presset grensene for teknologi for å innovere designprosessen, sier Andreas Langfeld, direktør EMEA i Stratasys.

– J850 er vårt mest avanserte system til dags dato, noe som gir bedrifter muligheten til å ta sine designferdigheter til et nytt nivå og dermed skaffe seg et konkurransefortrinn. Vi er veldig glade for de kreative programmene Volkswagen-teamet kan utvikle med denne teknologien, sier langfeld.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen