ABB og Porsche setter fart på elektrisk mobilitet

ABB, en industriell teknologileder, og bilprodusenten Porsche kunngjør et nytt og eksklusivt partnerskap for å fremme elektrisk mobilitet.

Som en del av en omfattende avtale blir ABB nå en offisiell partner for TAG Heuer Porsche Formula E Team. Porsche Motorsport debuterer i ABB FIA Formel E Championship denne sesongen, mens ABB allerede er inne i sitt tredje år som tittelpartner i denne første helektriske, globale løpsserien.

Kunngjøringen kommer på tampen av tredje løp i sjette sesong av ABB FIA Formel E, i Santiago, Chile, i nærvær av ABBs styreleder og konserndirektør Peter Voser, samt Michael Steiner, medlem av hovedstyret i Research and Development hos Porsche AG og Fritz Enzinger, visepresident Porsche Motorsport. Voser, Steiner og Enzinger vil offisielt avduke Porsches oppdaterte racerbilsdesign, med en fremtredende ABB-logo foran og bak.

– Vi er glade for at ABB, som verdens teknologi- og markedsleder for hurtigladere, nå er en av våre hovedpartnere og vil samarbeide med oss om nye løsninger for å støtte den økende etterspørselen etter elektrisk mobilitet fra våre kunder, sier Michael Steiner. – Det understreker Porsches Mission E-strategi, som inkluderer en investering på 6 milliarder euro i elektrisk mobilitet innen 2022.

– ABB FIA Formula E er mer enn et løp – det er vår testarena for innovative elektromobilitetsteknologier som kan bidra til å senke karbonavtrykket og bidra til en bedre verden i fremtiden. Og hvem er en bedre samarbeidspartner enn bilikonet Porsche – sammen vil vi forme fremdriften innen elektromobilitet, sier Voser.

Formula E Team

ABB og Porsche har allerede inngått en avtale om å installere hurtigladere ved Porsche-sentre og offentlige anlegg over hele Japan. Den første installasjonen skal i drift i midten av 2020. I tillegg er den sveitsiske ABB Formula E-ambassadøren Simona De Silvestro den nåværende test- og utviklingsføreren for TAG Heuer Porsche Formula E Team.

Sveitsiske Simona De Silvestro er test- og utviklingsfører for TAG Heuer Porsche Formula E Team.

Den globale rekkevidden til ABB Formula E øker og viser den innovative teknologien som er nøkkelen til suksessen bak den bærekraftige motorsporten. I sjette sesong presenterer ABB FIA Formel E et førsteklasses felt med 24 sjåfører som kjører andregenerasjons racerbiler og reiser til nye lokasjoner i Seoul, Sør-Korea og Jakarta, Indonesia, og representerer ti globale bilprodusenter. ABB er nå verdensledende innen hurtigladningssystemer for elektriske kjøretøy og har solgt over 13 000 hurtigladere i mer enn 80 land over hele verden.

Dr. Ing. H.C. F. Porsche AG med base i Stuttgart-Zuffenhausen, Tyskland, er verdens ledende produsent av eksklusive sportsbiler. I 2018 leverte selskapet mer enn 256 000 nye biler til sine kunder over hele verden, og omsatte for 25,8 milliarder euro. Selskapets driftsinntekter var på 4,3 milliarder euro, noe som gjorde Porsche til en av verdens mest lønnsomme bilprodusenter. Porsche grunnla sportsbilsegmentet for mer enn 50 år siden med utgivelsen av den ikoniske 911. Med lanseringen av Taycan, det første helelektriske Porsche, startet selskapet inn i en ny æra av mobilitet og sluttet seg til TAG Heuer Porsche Formula E Team til ABB FIA Formula E Championship med sitt eget fabrikklag. Totalt sysselsetter

Porsche AG en stab på mer enn 34 000 over hele kloden gjennom 70 datterselskaper.

Toppbilde: ABB og Porsche  bruker FIA Formula E som testarena for innovative elektromobilitetsteknologier.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen