Alstom starter vedlikehold på regionaltog i Skåne

I dag overtar Alstom vedlikeholdet for Skånetrafikkens regionaltog, også kjent som «Pågatogen». Den åtteårige vedlikeholdsavtalen ble signert med Arriva i august 2017 og er på ca. 1,3 millioner kroner.

Pressemelding: Arriva vant kontrakten og fortsetter som operatør for ”Pågatågen”. Alstom var en del av tilbudet som leverandør av togvedlikeholdet, og oppdraget omfatter vedlikehold unntatt rengjøring. Som en del av avtalen kommer Alstom til å bruke våre avanserte digitale verktøy, for eksempel HealthHub-løsningen for proaktivt vedlikehold. Det gjør at de kan samle inn relevant informasjon i sanntid, noe som muliggjør automatisering av analyser og reduksjon av antall trafikkpåvirkende togfeil. Vedlikeholdet vil utføres ved depotene i Raus utenfor Helsingborg og i Motala.

Coradia Nordic togene er produsert ved Alstoms fabrikk i Salzgitter i Tyskland. (Foto: Eirik Iveland)

– Vi har bygd togene, så vi kjenner dem jo veldig bra. Vi er glade for å kunne begynne med et langsiktig vedlikeholdsarbeid, sier Bjørn Asplund, VD, Alstom Sweden. – Vi kommer til å utvikle våre verktøy for å digitalisere vedlikeholdet ytterligere, hvilket vil forbedre flåtens pålitelighet og ytelse. Vi ønsker også velkommen ca. 70 nye medarbeidere som kommer til å gå over til Alstom fra det tidligere vedlikeholdsselskapet. Siden vi signerte kontrakten har vi sammen med de nye medarbeiderne med overgangen for å være klar fra dag én, sier Asplund.

– Når vi nå starter det nye Pågatåg kontrakten så er det med nye forutsetninger og der Arriva tar et større ansvar for togene enn tidligere. Det kjennes derfor bra å ha Alstom, som allerede har bygget og levert togene, som vår partner, sier Mathias Wrangtorp, Affärsområdeschef, Arriva Sverige AB.

Coradia Nordic togene som leveres til Skånetrafikken består av fire nye vogner, er totalt 74 meter lange, har kapasitet for opp til 510 passasjerer og en makshastighet på 160 km/t.

For mer informasjon, se www.alstom.com/nordics

Toppbilde: Alstom skal stå for alt togvedlikeholdet, unntatt rengjøring, på ”Pågatågen”. (Foto: Alstom)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen