Avduket Oslos første nye trikk

Den første av de 87 nye Oslo-trikkene ble mandag vist frem for første gang. Sporveien gjennomførte i samarbeid med Oslo kommune og Ruter en høytidelig lansering og fremvisning av trikken i en times lang sending fra Grefsen vognhall.

– Blå-trikken har en helt spesiell plass i hjertene til Oslofolk og den er en utrolig viktig del av vårt kollektivsystem. I 1994 var jeg miljøbyråd, og fremmet avgjørelsen om å anskaffe den ene trikketypen vi har i byen i dag. De har tjent oss godt i 25 år. Nå får vi på plass Oslotrikken som folk kommer til å reise med de neste 25 åra, eller enda lenger. Gratulerer med dagen, Oslo! sier byrådsleder Raymond Johansen.

Digital festlansering

På grunn av den pågående korona-pandemien var Oslos innbyggere invitert inn til å delta på en digital festlansering av den første trikken «på en skjerm nær seg». Hele festprogrammet ble nemlig tilgjengeliggjort via ulike digitale kanaler for byens befolkning.

Blant deltagerne i markeringen var byrådsleder Raymond Johansen, byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg og ordfører i Oslo Marianne Borgen, sporveissjef Cato Hellesjø og administrerende direktør i Ruter Bernt Reitan Jenssen.

Se video av nytrikken her.

– Dette er en dag jeg har sett fram til lenge! Endelig er den første av de nye universelt utformede trikkene på plass, og Oslofolk, som elsker den blå trikken, kan glede seg. Oslo skal bli verdens første utslippsfrie hovedstad, og byrådet satser på trikk og kollektivtrafikk som aldri før. Med nye trikker dobler vi kapasiteten fra 50 til 100 millioner reisende. Trikketilbudet i Oslo blir nå blant Europas beste og passer perfekt inn i bilfritt byliv, med mindre biltrafikk og mer byliv, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune, Lan Marie Berg.

– Håper alle tar den godt imot trikken

Også konsernsjefen i Sporveien og administrerende direktør i Ruter er strålende fornøyd med festdagen for alle kollektivreisende, som ble markert med sendingen fra Grefsen vognhall.

– Jeg har gledet meg lenge til å kunne vise frem den nye trikken til hele byen. I tiden fremover vil trikken bli synlig også i gatebildet rundt om i Oslo, så jeg håper alle tar den godt imot når vi nå starter testkjøring på flotte, oppgraderte trikkeskinner. Også gleder vi oss selvfølgelig til å invitere de reisende velkommen om bord i 2021, sier en tydelig stolt Cato Hellesjø, konsernsjef i Sporveien.

– Nye trikker blir en fantastisk oppgradering for alle som reiser kollektivt i Oslo, og jeg er sikker på at de reisende vil merke en stor forbedring når denne trikken som ble vist frem i dag settes inn i trafikk. Den aller største forbedringen er nok at vi endelig kan tilby trikkereiser til alle, uansett om man sitter i rullestol, har med seg barnevogn eller sykkel siden den er universelt utformet og romslig, sier Bernt Reitan Jenssen, adm. dir. i Ruter.

I festprogrammet medvirket blant annet Oslo-artisten Musti og No.4, og reisende som har fått være delaktige i utformingen av trikken.

Bilde: F.v. ordfører i Oslo Marianne Borgen, adm. dir. i Sporveien Trikken Birte Sjule, konsernsjef i Sporveien Cato Hellesjø, adm. dir. i Ruter Bernt Reitan Jenssen og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg. (Foto: Simen Prestaasen/Sporveien)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen