Danmark skal teste autonom varelevering

Regjeringen i Danmark har gitt grønt lys til en forsøksordning for varelevering med selvkjørende roboter. Maks hastighet blir 6 km/t.

Transportminister Ole Birk Olesen har fått støtte fra regjeringen og Dansk Folkepart til å sette i gang tester med autonom varelevering. Det er snakk om langsomt kjørende enheter med en forventet hastighet på ca. 6 km/t som skal ferdes blant fotgjengere. I dag omfattes de ikke av den pågående forsøksordning for selvkjørende biler, det er derfor behov for en særskilt og mere lempelig forsøksordning. Denne nye type kjøretøy testes allerede i trafikken i flere storbyer i Europa og i USA.

Robotene kan for eksempel brukes til distribusjon av mat, dagligvarer og medisin direkte til forbrukerens dør.

Starship Robots kjører blant annet Dominos pizza ut til sultne nederlendere med den lille roboten. (Illustration: Starship robots)

Transportminister mener de små roboter kan gjøre leveransene billigere og have en positiv effekt på både trengsel, trafikkstøy og miljøpåvirkning i storbyene.

– Markedet og teknologien er klar for at vi på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte kan prøve ut små selvkjørende leveranseenheter i Danmark. Så jeg er glad for at vi er blitt enige om å gå videre med å utarbeide en forsøksordning, sier Olesen.

Toppbilde: Just Eat har tatt i bruk de mobile robotene fra Starship Robots i sine matleveranser i Greenwich i London. (Foto: Just Eat)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen