DNV GL og ABB setter fart på maritim digitalisering

DNV GL og ABB har signert en ny intensjonsavtale om å akselerere digitaliseringen i den maritime industrien. Selskapene  vil samarbeide om et «Digitaliseringsveikart» for  den maritime industrien.

Digitaliseringsveikartet vil se på hvordan maritim industrien kan dra nytte av større tilgjengelighet av data, sammenkobling av systemer, dataanalyse, kunstig intelligens og maskinlæring.

Avtalen ble fjernsignert av Knut Ørbeck-Nilssen, Maritime konserndirektør i DNV GL, og Juha Koskela, adm. dir. for ABBs marinevirksomhet, i en online seremoni.

Bedre bærekraft

Selv om DNV GL og ABB sammen har over to hundre års erfaring i den maritime sektoren, har begge vært blant de raskeste til å se nytten av nye, digitale teknologier for å hjelpe rederne og operatørene over hele verden med å optimalisere fartøyets ytelse, forbedre kvaliteten og levere sikrere og mer bærekraftige operasjoner.

– COVID-19 har fått oss til å gjennomføre signeringen på en annen måte. Selv om vi ikke kunne møtes personlig, er det likevel en stor glede å samarbeide med ABB, sier Ørbeck-Nilssen. – Og krisen har potensial til å utløse mye innovasjon og nye ideer i hele den maritime verden – noe som fører til en renessanse for hele industrien. Hos DNV GL har digitalisering drevet mange av de nye tjenestene og prosessene vi har jobbet med for å hjelpe våre kunder og forbedre tjenesteleveransen. Å samarbeide med ABB om denne trenden kan hjelpe oss med å forklare potensialet i hele bransjen.

– I dag driver elektriske, digitale og oppkoblede teknologier innovasjon i den marine industrien i et enestående tempo, sier Koskela. – Gjennom samarbeidet med DNV GL om de neste steg i skipsfartens digitale reise ser vi frem til å åpne nye muligheter for kunder og gi dem muligheten til å oppnå økte gevinster innen sikkerhet, effektivitet og bærekraft gjennom digitalisering.

Nye produkter og tjenester

En planlagt serie workshops vil starte utviklingen av veikartet og ABBs og DNV GLs samarbeid for å frigjøre fordelene med nye, digitale teknologier og dataanalyse, så vel som mål og standarder, som kan bidra til å utvikle og forbedre nye og eksisterende produkter og tjenester.

For mer informasjon, se www.dnvgl.com/maritime

Bilde: Juha Koskela i ABB (t.v.) og Knut Ørbeck-Nilssen i DNV GL fjernsignerer en samarbeidsavtale for å akse-lerere digitaliseringen i maritim industri.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen