Eco-Driving Challenge reduserer CO2-utslipp med 16 700 tonn

Nesten 11 000 sjåfører deltok i AddSecure Eco-Driving Challenge  2020. I Norge lyktes Utne Transport veldig godt ved å oppnå den beste kjøreindeksen i fjerde kvartal, og hadde i tillegg størst samlede reduksjonen av CO2 i Norge i 2020.

Konkurransen var en stor suksess, og rundt 72 selskaper, organisert i 132 lag med cirka 7200 kjøretøy, deltok. Det franske transportselskapet Ambroise vant den mest prestisjefylte prisen for å ha oppnådd den største reduksjonen i CO2-utslipp av alle selskaper som deltok i konkurransen.

Bedre kjøreatferd gir store besparelser

Konkurransen AddSecure Eco-Driving Challenge er frivillig blant AddSecures Smart Transport-kunder, og er basert på selskapets Eco-Driving Index. Da AddSecure analyserte dataene, viste det seg at den forbedrede kjøreatferden hadde ført til store drivstoffbesparelser. Når resultatene fra 2020 sammenlignes med resultatene fra 2017 (da konkurransen startet), viser AddSecures beregninger at selskapene som har deltatt, har redusert sitt totale forbruk med rundt 6,3 millioner liter diesel hvert år. Det fører til en reduksjon av CO2-utslipp på rundt 16 700 tonn, samt en kostnadsbesparelse på rundt 6,9 millioner euro.

Konkurrerer i seks forskjellige klasser

For å gjøre konkurransen mer spennende er de 72 selskapene delt inn i seks forskjellige klasser basert på land (Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland og Frankrike), og det er også en egen klasse for bussoperatører i Europa. Gjennom konkurransen har AddSecure kontinuerlig oppdatert en resultatliste på selskapets nettsted, slik at alle interessenter har sett utviklingen. På nettstedet presenteres lederne innen tre kategorier:

  1. Størst CO2-reduksjon i absolutte tall
  2. Beste økokjøring i gjennomsnitt
  3. Beste forbedring av indeks for økokjøring

Les mer om AddSecure her

og om Smart Transport her.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen