Fair Transport utvikles videre

Etter halvannet år med sertifisering, kvalitetssikring og oppfølging, kan Norges Lastebileier-Forbund (NLF) markere at hele 200 bedrifter har oppnådd Fair Transport-status. Nå tas Fair Transport ett steg videre.

– Hovedpoenget med Fair Transport er ikke å gi bedriftene et klistremerke som kan brukes til markedsføring. Det er en ordning som forplikter, og som krever at det gjøres et vesentlig arbeid for å dokumentere kvalitetsarbeidet i virksomheten. Erfaringene vi har gjort oss i denne første tiden, har vært svært verdifulle i så måte, forteller NLF-direktør Geir A. Mo.

Nå har forbundsstyret i NLF oppnevnt et brukerforum og et godkjenningsutvalg som skal utvikle sertifiseringsordningen videre.

Brukerforumet skal vurdere kriteriene

Brukerforum Fair Transport består av representanter i Fair Transport-bedrifter fra ulike regioner i Norge. De skal nå gå i gang med å drøfte forslag til endringer i eksisterende kriterier. De vil også se på nye kriterier, som vil gjøre sertifiseringsordningen enda mer omfattende.

Brukerforum møtes fire ganger i året, eller etter behov. Innspillene fra forumet oversendes administrasjonen i NLF for gjennomgang og beslutning.

– De nye kriteriene vil gi bedriftene enda høyere utbytte av sertifiseringen. Alle medlemsbedrifter som har de grunnleggende kriteriene på plass og som setter av tid til å jobbe med sertifiseringen, vil kunne bli sertifiserte. Dette gjelder enbilseiere og opp til de største transportselskapene i Norge, sier Eivind Karikoski, prosjektleder for Fair Transport i NLF.

Han legger til at NLF gjerne bistår med veiledning og tips om hva den enkelte bedrift må gjøre for å bli sertifisert.

Godkjenningsutvalget skal behandle søknadene

– Medlemmene i godkjenningsutvalget har bred og lang erfaring. De har et godt grunnlag for å kunne vurdere bedriftenes søknader opp mot kravene som er satt, sertifisørenes innstilling til vedtak og Fair Transports formålsparagraf, forklarer Karikoski.

Godkjenningsutvalg Fair Transport møtes én gang i måneden (digitalt) hvis det er aktuelle saker som skal behandles. Den hyppige møtefrekvensen skal sikre at innsendte søknader behandles fortløpende.

Hva er Fair Transport?

Fair Transport er et forpliktende kvalitetsprogram og sertifiseringsordning med målsetting om å styrke trafikksikkerheten, senke utslipp av miljø- og klimagasser og sikre gode, sosiale forhold for ansatte. Programmet har i dag 38 kriterier som bedriftene må oppfylle og dokumentere for å kunne bli sertifiserte. Det er en ordning som forplikter, og som krever at det gjøres et vesentlig arbeid for å dokumentere kvalitetsarbeidet i bedriftene.

Les mer om Fair Transport her.

Toppbilde: Forbundsstyret i NLF har oppnevnt et brukerforum og et godkjenningsutvalg som skal utvikle sertifiseringsordningen videre. (Foto: Jamieson Pothecary)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen