Additive strukturelle titandeler til flyindustrien

Etter betydelige investeringer i materialforskning og -utvikling, ble Norsk Titanium sertifisert leverandør av strukturelle titandeler til en av verdens største flyprodusenter tidligere i år.

 

Norsk Titanium har jobbet med utvikling av additiv produksjonsteknologi i 9 år. Disse delene er de første strukturelle titandeler som er installert på et kommersielt fly basert på additiv tilvirkningsmetode.

Norsk Titanium tar additive produksjonsmetoder til et nytt stadium med sine leveranser av titankomponenter til luftfartsindustrien. Teknologien har med dette nådd et unikt modenhetsnivå som baner vei for nye verdikjeder og nye markeder for additivt produserte deler og produkter.

For å illustrere potensialet i teknologien vises det til situasjonen slik den har vært inntil nå hvor 120 tonn titan resulterer i 25 tonn ferdig produserte deler i en Boeing Dreamliner. Med Norsk Titaniums additive teknologi reduseres materialbruk kraftig og ledetiden reduseres fra måneder til dager. Rett og slett en game changer.

Norsk Titanium og Kathrine K. Ryengen skal levere deler til Boeing Dreamliner.

Utvikling på Eggemoen

På sporet Maskinering og additiv produksjon på Industri Futurum 21. november vil Norsk Titaniums Kathrine Kværnæs Ryengen, VP Sales Operations & Business Development, gi oss et innblikk i utviklingen frem til dagens leveranser og hvordan veien videre ser ut for bedriften som har sitt teknologisenter på Eggemoen utenfor Hønefoss. Hvordan Norsk Titanium har overvunnet tekniske og kommersielle hindringer vil bli diskutert, inkludert hvordan de har møtt de strenge sertifiserings- og kvalifiseringskravene relevante for luftfartsindustrien.

– Norsk Titaniums utvikling og unike posisjon globalt er et levende bevis på at teknologiutvikling og smart produksjon i et høykostland fungerer, og samtidig et eksempel til etterfølgelse i den omstillingen norsk industri har foran seg – som omfatter automatisering, digitalisering, og økte krav til bærekraftig produksjon, sier Ryengen.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen