Lettere å orientere sig når SL-app-en får ny look

SL-app-en kommer nå i en ny versjon. Bedre kart og avskallet design skal gjøre det enklere å bruke tjenestene i app-en.

Den nye app-versjonen rulles ut fra 13. mai for iOS-brukere og et par uker senere for Android. Det er i hovedsak grensesnittet som forbedres, noe som gjør at det blir lettere å bruke tjenestene som app-en allerede tilbyr.

Nytt er at man alt på startsiden kan lete frem nærmeste holdeplass eller stasjon på et kart. Kartet viser også alle holdeplassene, slik at den blir lettere å finne på større bussterminaler eller når de ligger langt fra hverandre på hver sin side av veien. Nytt er også at søkeforslagene viser hvilken oppgang du skal velge for å komme rett opp på gatenivå.

– Med en mer nedtonet design blir det både lettere å orientere seg i app-en og i SL-trafikken. Det første vi gjorde var å spørre reisende ute i trafikken hva de ville ha, og ut i fra det har vi tatt fram en betaversjon som allmenheten har fått teste. Den viste at vi var på rett spor – en majoritet syntes at det var lettere å søke reise og kjøpe billett en tidligere, sier Krister Dackland, IT-direktør på trafikkforvaltningen.

Særskilt vekt er det lagt på å gjøre app-en tilgjengelig for alle gjennom samarbeid med personer med ulike funksjonsnedsettinger. SL-app-ens nye versjon tilfredsstiller allerede nå så godt som alle krav på tilgjengelighet for mobile applikasjoner, som trer i kraft juni 2021, i tråd med loven om tilgjengelighet til digital offentlig service.

Det nye grensesnittet er basis for all ny utvikling som skal skje i SL-app-en. Derfor slippes den nye versjonen som planlagt, til tross for den pågående korona-pandemien.

Fakta SL-app-en

  • SLs offisielle app har eksistert siden 2014 og har med årene fått fler funksjoner
  • SLs data om holdeplasser, avganger og trafikkinformasjon er åpne for alle. Derfor finnes det også andre app-er en SLs egen app på markedet
  • SL-app-en har oppimot 900 000 unike brukere hver måned (under normale forhold)
  • Billettene som i dag kan kjøpes i app-en er de som gjelder i 75 minutter, 24 timer og 72 timer.

Mer informasjon på www.sll.se

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen