Miljøtilpasset motorolje til tunge dieselmotorer

Å snakke om miljøprofilerte produkter og tunge dieselmotorer i samme setning virker unektelig spesielt. Det er egentlig litt synd, når der finnes topp moderne, miljøtilpassede alternativer utviklet til nye generasjoners motorer.

Anlegg: Planto MOT SAE 10W-40 er en høytytende motorolje med lavt partikkelinnhold til dieselmotorer i tunge kjøretøyer. I Planto-serien er alle produktene basert på syntetiske estere eller vegetabilske oljer som nedbrytes biologisk. Planto MOT SAE 10W-40 er utviklet til maskiner innen landbruk, skogdrift og anlegg  – spesielt for drift i følsomme miljøer og i nærheten av vann.

– Det er viktig for oss at skape gode miljøalternativer, også innen segmentet tunge maskiner, sier Kenny Åhlfeldt, som er applikasjonsingeniør i Automotive.

– Det er relativt enkelt å lage et nedbrytbart produkt, men desto vanskeligere å fremstille et med meget god yteevne. Planto MOT SAE 10W-40, som er basert på delvis fornybare råvarer, oppnår den tekniske yteevnen som tunge kjøretøyer krever, sier Åhlfeldt stolt.

Først med en offisiell OEM-godkjenning

Den høye yteevnen har gjort Planto MOT SAE 10W-40 til verdens første biologisk nedbrytbar motorolje med offisiell OEM-godkjenning, ifølge DEUTZ DQC IV-18 LA. Den klarer alle de nødvendige tester av elastomerkompatibilitet som kreves av API og ACEA. Det anbefalte bruksområdet er også bredt.

Planto MOT SAE 10W-40 fra Fuchs gir miljøfordeler for anleggsmaskiner.

Oljen kan brukes til de nyeste spesifikasjonene og kan kjøres på veldig mange forskjellige fabrikater. Dermed blir det mulig å redusere behovet for mange forskjellige motoroljer i kjøretøy-flåten.

– Selv om motoroljen først og fremst er beregnet for tunge maskiner i følsomme miljøer så passer den fint til andre kjøretøy i transportsektoren. Bevisstheten om bærekraft har økende betydning i segmentet for tunge kjøretøy, og å tenke bærekraft er i dag en konkurransefordel, siger Åhlfeldt.

– Mange bedrifter med tunge kjøretøyer kan styrke sin miljøprofil ved å skifte til den nye generasjonen smøreolje. Det er enklere når miljøbevissthet kan gå hånd i hånd med en god yteevne.

For maksimal effekt og belastning

Motoroljer med lavt partikkelinnhold med Deutz-godkjennelse er beregnet til motorer med maksimal effekt og maksimal termisk belastning, som stålstempelmotorer og motorer med høye krav til stempelrenhet og forlengede serviceintervaller mellom oljeskift. Det lave partikkelinnholdet beskytter dessuten blant annet partikkelfilter og katalysatorer, noe som bidrar til å redusere utslipp i moderne kjøretøy.

Planto MOT SAE 10W-40 er kompatibel og kan blandes med andre motoroljer. Det anbefales å tømme den gamle oljen helt ved oljeskift, hvis ikke går fordeler som miljøaspektet tapt. Produksjonen av Planto MOT SAE 10W-40 bygger på bærekraft, men restproduktene inneholder forbrenningsrester fra motoren og skal håndteres som farlig avfall etter bruk.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen