Optimalisert energieffektivitet for mindre fartøy

ABB lanserer Onboard Microgrid. Det kompakte, likestrømsbaserte kraftsystemet byr på hybrid energieffektivitet.

Microgrid-systemet er basert på ABBs likestrøms kraftsystem Onboard DC Grid. Dette systemet øker energieffektiviteten opp til 20 % i større fartøy. Gjennom lanseringen av et mer kompakt system, gjør ABB tilsvarende effektivitet tilgjengelig for mindre fartøy som opererer over kortere avstander. Onboard Microgrid kan benyttes for ren batteridrift, brenselceller eller en kombinasjon av disse.

Løsningen kan benytte flere energikilder og omformere for å optimalisere effektiviteten med utslippskutt som resultat. Den integrerer alle likestrømssystemer og distribuerer kraften gjennom en hovedkrets. Dette gir betydelig kraftreduksjon og optimaliserer fartøyets fremdrift.

Behovsbasert kraft

I tillegg reduserer systemet det fysiske fotavtrykket og vekten av det elektriske utstyret om bord ved å unngå store transformatorer og ditto hovedtavle. Dette gir mer plass om bord og øker fleksibiliteten for plassering av systemet.

Den første Onboard Microgrid-installasjonen er allerede på gang med konverteringen av San Cristoforo, en 386 tonns passasjer- og bilferge som seiler på Lago Maggiore i Italia. Det kompakte systemet vil gi fergen mulighet til å optimalisere bruken av kraft ved å kombinere hotel- og fremdriftskraften gjennom en felles likestrømsforbindelse. Dette gjør at batterier og generatorer kan benyttes etter kraftbehov, i diesel-, hybrid- eller ren elektrisk drift.

Onboard Microgrid øker energieffektiviteten opp til 20 %.

– Onboard Microgrid gjør at San Cristofino kan maksimere fordelene ved hybrid fremdrift, sier Alessandro Acquafredda, direktør i rederiet Gestione Navigazione Laghi. – Det gir også en mer effektiv utnyttelse av plassen i maskinrommet, samt at det er enkelt og raskt å installere.

Pakkeløsning

– Denne teknologien representerer en løsning for et spesifikt segment. Mindre fartøy spiller også en viktig rolle i elektrifiseringen av bransjens elektriske, digitale og tilkoblede fremtid, sier Juha Koskela, leder for ABBs marine- og havnevirksomhet. – Lanseringen av Onboard Microgrid viser hvor nøye ABB har lyttet til redere og eiere av innlandsfartøy, ferger, arbeidsbåter, slepebåter og yachter, som lenge har jaktet på fordelene med hybrid fremdrift.

Onboard Microgrid inkluderer et programmerbart kontrollsystem for implementering av ABBs kraftstyringssystem, generatoroppstart, fremdriftskontroll, generatorvern og -beskyttelse, kontroll og overvåkning av driftsmodus, batterilastkontroll og signalbehandling.

Toppbilde: Onboard Microgrid gjør at passasjer- og bilfergen San Cristofino kan maksimere fordelene ved hybrid fremdrift.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen