PEAB lanserer eco-asfalt nord i Sverige

Siden 2016 har PEAB Asfalt kontinuerlig investert i å konvertere sina faste asfaltverk til å bruke bioolje ved produksjonsprosessen.

På forsommeren har nå de siste fem asfaltverkene i Sundsvall, Örnsköldsvik, Luleå, Umeå og Boden konvertert. Det innebærer at alle faste produksjonsanlegg nå kan tilby eco-asfalt i hele Sverige.

– Det er gledelig at vi nå kan tilby eco-Asfalt i hela Sverige, sier Robert Nesén, avdelingssjef PEAB Asfalt.

– Det er en stor satsing som er gjennomført på kort tid og som kommer å ha stor innflytelse her i regionen. Konverteringen innebærer et steg ytterligere mot å være bransjens mest bærekraftige foretak samt å være ledende innen samfunnsansvar. Gjennom å tilby eco-asfalt i Nord-Sverige bidrar vi også til at våre kunder tar et steg nærmere sine miljømål, sier Nesén.

Med bruk av bioolje i produksjonsprosessen reduseres kulldioksidutslippene med mer en 50 %.

– Og gjennom å også bruke returasfalt reduserer vi bruken av naturresurser uten at sluttproduktets egenskaper påvirkas, sier Nesén.

PEAB Asfalt fortsetter med ulike tiltak for å ytterligere minske sin miljøpåvirkning, gjennom å se over hele prosessen fra transporter til utlegging av asfalt. I tillegg tester selskapet nyae bio-baserte produkter som kan erstatte en del av det oljebaserte bitumen som normalt brukes som bindemiddel i asfalt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen