Pon viser fortennene

Pon Equipment viste frem nye tannsystemer for anleggsmaskiner og veihøvler. Og en ny, lett manøvrerbar beltegraver.

Artic Entrepreneur: CAT Advansys til gravere og hjullastere har vært testet av flere av våre kunder i 2018. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, sier Tom Erik Klevengen i Pon Equipment AS.

Pon Equipment AS er et landsdekkende salgs- og serviceselskap for Caterpillar i Norge.

– Låsepinnnen på vorten er borte og adapteren har fått en vinkel som gjør at tannen sitter stødigere. Det blir mindre bevegelse og dermed mindre slitasje. Dessuten lages tennene i en ny, slitesterk stålblanding som gir bedre levetid, sier Klevengen.

Tannsystemet CAT Advansys ble opprinnelig utviklet for Titanias nye hjullaster CAT 994K. (Foto: CAT)

Fleksibel tannstilling for veihøvler

CAT Graderbit gir deg fleksibiliteten til bruke på både harde og myke overflater. Alle de individuelle bitene kan enkelt byttes ut med å vippe av ringen på toppen.

– Du velger hvor skarpt du skal stille veihøvelen. Smale tenner med litt mellomrom trenger dypere, og er godt egnet for hard issåle. På en normal grusvei velger du bredere tenner der trykket fordeles på større flate. Og du setter dem gjerne litt tettere, sier forteller Klevengen.

CAT Graderbit gir skjær som holder mye lenger enn et standard skjær.

– Dette er et nytt system som testes av vår første pilotkunde. Det holder lenger og du får færre arbeidstimer med utskifting av tenner, sier han.

Også den nye beltegraveren CAT 307.5 er ute hos en pilotkunde, Kaare Mortensen AS. Det er en 8 tonns maskin som kjøres av en erfaren fører. De begynte i september 2018 og den vil gå i «Field/Follow» test frem til våren 2019.

Beltegraveren har C2.4-motor med turbo og effekt på 41,7 kW/56 hk. Hydraulikkapasiteten er på 167 l/min/285 bar og 131 l/min på tilleggshydraulikken.

Segmentsjef BCP Dagfinn Sand i Pon Equipment bak spakene i CAT 307.5. (Foto: Eirik Iveland)

– En spennende nyhet er «Stick Stear» som innebærer at du kan kjøre beltefremdriften på den venstre joysticken. Du manøvrerer forover/bakover og høyre/venstre mens du bruker den høyre joysticken til å føre skjæret opp og ned. Dermed får operatøren bedre følelse med med arbeidet, noe som gjøre planering lettere.

– Det kommer mye utstyr på maskinene, men det er viktigere at det blir brukt enn at det ser fancy ut. Betjening av denne beltegraveren er veldig intuitiv, mener Klevengen.

I tråd med krav fra byggherrer om fossilfrie anleggsplasser planlegger Pon Equipment å bygge om Cat 307.5 og 310 til elektrisk drevne Z-line-ere. En batterilading på de nye maskinene skal rekke til 5-8-timers drift.

Les mer på Pon Equipment.

Toppbilde: CAT Graderbit kan du velge hvor tett og hvor dypt veihøvelen skal skrape. (Foto: Eirik Iveland)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen