Riksveg 36 Skyggestein-Skjelbredstrand åpnet

Den nye vegen på riksveg 36 Skyggestein-Skjelbredstrand i Skien åpnet tirsdag 27. november.

Den gamle riksveg 36 og Brekkasvingene var en trafikksikkerhetsutfordring som begrenset inn- og utkjøring fra Skien i nord, særlig for næringstransporten. Det nye vegen som teller 3,5 kilometer reduserer lengden på strekningen med en kilometer og de vanskelige Brekkasvingene utgår, melder vegvesen.no.

Byggherre for prosjektet er Statens vegvesen, med Implenia Norge som hovedbedrift.

Prosjektet er gjennomført med over en kvart million arbeidede timer uten H1-skader, og prosjektet ble overlevert til avtalt tid og innenfor kostnadsrammen.

Over 1500 år gammelt hus

Under arbeidet fant man det som arkeologer mener er Skiens eldste hus. Huset strekker seg over 40 meter og er datert til eldre jernalder, mellom år 300 og 550 e.kr. Man kan se konturene etter deler av huset. På den ene siden er det en rekke med stein og langsetter et søkk som ble brukt til å drenere vann langs baksiden av huset. Dessuten har de funnet en jernnøkkel som kan være nøkkelen til huset, samt beinrester både i huset og i flere gravhauger i området rundt huset.

Dette er et av de viktigste prosjektene i Grenland, mener Skiens ordfører Hedda Foss Five. Hun ga blomster til første bil på den nye veien. Til venstre Kjell Inge Davik, regionvegsjef i Region sør, Statens vegvesen. (Foto: Elin Fykerud Johannessen/Statens vegvesen)

Som et av de to store vegprosjektene i Bypakke Grenland er målet med den nye vegen å bedre de trafikale forhold med tanke på fremkommelighet og trafikksikkerhet. Dette vil igjen bidra til å redusere klimagassutslipp og å danne et bedre miljø.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen