Utbyggingen av E18 gjennom Porsgrunn et godt skritt videre

Når Porsgrunn kommune nå har vedtatt reguleringsplanen for strekningen E18 Langangen-Lanner er utbygging av ny E18 gjennom Porsgrunn et godt skritt videre.

– Det har vært jobbet godt med å få løst innsigelsene på strekningen fra Langangen til Lanner og Vegvesenet har frafalt innsigelsen de hadde vedrørende kontrollstasjonen på Lanner, forteller Magne Ramlo, prosjektdirektør i Nye Veier sitt E18-utbyggingsområde fra Langangen til Grimstad. – Når det gjelder det videre arbeidet med reguleringsplanen gjennom Porsgrunn arbeider Nye Veier nå intenst for å få løst innsigelsene slik at reguleringsplanen kan godkjennes. Vi ser på løsninger for å forbedre tilkoblingen mellom E18 og rv 36, kryssing av Skjelsvikdalen og å ta vare på fornminner i området, sier han.

På strekningen fra Langangen til Lanner inngår bygging av to nye bruer ved Langangen på tilsammen mer enn 600 m og bygging av den omlag 350 m lange Blåfjelltunnelen.

Øvrig status for E18-utbyggingen gjennom Porsgrunn kommune:

  • Reguleringsplan for strekningen E18 Lanner-Kjørholt er til politisk behandling
  • Konkurransen E18 Kjørholt-Rugtvedt pågår. Her inngår bygging av den omlag 600 m nye Grenlandsbrua og komplettering av E18 Kjørholt og Bamble tunneler.

Det er ventet kontraktsignering høsten 2019.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen