Young Entrepreneur Award for Arktis-turisme

Brim Explorer med Agnes Árnadóttir og Espen Larsen-Hakkebo, ble kåret til vinnere av Nor-Shipping Young Entrepreneur Award 2019. Prisen ble delt ut av næringsminister Torbjørn Røed Isaksen.

Nor-Shipping: Young Entrepreneur Award vil løfte frem en gruppe eller enkeltpersoner under 40, som er involvert i å realiseres en idé, bygge en bedrift, styrke næringen, eller på en annen måte å ta en ledende rolle og utmerke seg som neste generasjon av shippingfolk.

Fleksibel, profesjonell, ambisiøs

Juryen var imponert over hvor profesjonelt de to 33-åringene klarte å samle investorer og kunder for å bygge to skip og gjøre dem klare for operativ fart. Hybridfergen er en av verdens mest fleksible elektrisk fartøy. Den kan lades i alle havner og gå på batterier i 10 timer med en cruisefart på 10 knop.

En annen viktig faktor var at Brim Explorer skaper jobber. Firmaet vil sysselsette et mannskap på 10 personer om bord på det første fartøyet og vil trenge omtrent det samme for andre skipet. I tillegg vil konstruksjonen av skipene bringe et signifikant antall jobbmuligheter.

Inspirerende valg

– Å peke ut en vinner av Young Entrepreneur Award blir hardere for hvert Nor-Shipping. Ikke bare fordi antallet kandidater øker fra år til år, men også fordi kandidatene er av et så høyt kaliber. I tillegg er det en stor spredning i prosjekter, organisasjoner og i bakgrunnen de kommer fra. Beslutningen om å gi prisen til Agnes Árnadóttir og Espen Larsen-Hakkebo kom etter en lang og intens debatt i juryen, sa Michela Sasdelli, generalsekretær i Youngship og juryformann for prisen.

Agnes Árnadóttir og Espen Larsen-Hakkebo gikk til topps Nor-Shipping Young Entrepreneur Award 2019.

– Brim representerer en mulighet for maritim industri til å ta del i bærekraftig vekst innen turisme, der det å flytte grenser for teknologi spiller en sentral rolle for i arbeidet med å skape en grønnere maritim industri. De opererer i krysningen mellom turisme og maritim industri, noe som setter dem i en unik posisjon for å nå et globalt marked og for å vise frem innovasjoner innen vår næring. Bærekraftig turisme fra Brim Explorer vil bli en inspirasjon for turistindustrien over hele verden, sa Sasdelli.

Árnadóttir og Larsen-Hakkebo vant i hard konkurranse med blant andre Karoline Sjødal Olsen, CEO og co-grunnlegger av Blue Lice, Inty Grønneberg, CEO og grunnlegger av Ichthion, og Magnus Eikens, Morten A. Christophersen, David M. Knutsen, Miriam E. Wennberg, og Stian T. Magnusson, co-grunnleggere av Connect LNG.

Toppbilde: Brim Explorer skal levere bærekraftig turisme i polare farvann. (Foto: Hareide Design)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen